Edukacija za turističke vodiče i voditelje putovanja: Turističko vođenje i osobe s invaliditetom – kako voditi?

TZZ akademija Turističke zajednice grada Zaprešića nastavlja s edukacijama za turističke vodiče i voditelje putovanja u sklopu projekta Druga perspektiva. Projekt Druga perspektiva raznim akcijama i edukcijama ukazuje na važnost...

TZZ akademija Turističke zajednice grada Zaprešića nastavlja s edukacijama za turističke vodiče i voditelje putovanja u sklopu projekta Druga perspektiva.

Projekt Druga perspektiva raznim akcijama i edukcijama ukazuje na važnost uključivanja osoba s invaliditetom u stvaranje turističke priče bez obzira na njihova fizička ograničenja i invaliditet. Ove jeseni projekt se nastavlja edukacijom za turističke vodiče i voditelje putovanja „Turističko vođenje i osobe s invaliditetom – kako voditi?“, priopćili su iz TZ Zaprešić.

Turistički vodiči i voditelji putovanja svojim radom stvaraju uspješnu i kvalitetnu turističku ponudu. Njihove priče, stvaranje doživljaja i briga o gostu mjerilo su kvalitete, a vrlo često se nalaze u izazovnim situacijama i susreću s različitim gostima. Osobe s invaliditetom su dio turističkih kretanja i naši dragi gosti kojima treba znati dobro i kvalitetno pristupiti tijekom turističkog vođenja,” ističe direktor Turističke zajednice grada Zaprešića Toni Ganjto.

Upravo zato, ova će edukacija kvalitetno i usmjereno pripremiti turističke vodiče i voditelje putovanja na susret s gostima s invaliditetom. Vrhunski predavači i stručnjaci s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Centra za odgoj i obrazovanje te Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom putem cjelodnevne edukacije odgovorit će na pitanja kako voditi i brinuti o gostu s invaliditetom.

“Želimo aktivno kreirati i usmjeravati razvoj „soft“ vrijednosti pametnog i održivog turizma, kao i turizma pristupačnosti na razini naše destinacije, ali i cijele Hrvatske. Potrebno nam je više uključivanja i razvoja usmjerenih turističkih proizvoda za osobe s invaliditetom. Uz prilagođavanje infrastrukture, izuzetno je bitno i podizanje svijesti o važnosti dobrog pristupa i inkluzivnog turizma, a to je najbolje činiti razmjenom znanja i dobrih iskustava te kvalitetnim edukacijama svih dionika turizma,” zaključio je Toni Ganjto.

TZ Zaprešića poziva sve zainteresirane da se pridruže ovoj edukaciji u subotu, 13. studenog u Zaprešiću u jedinstvenom prostoru Vršilnice u Novim dvorima bana Jelačića. Detalje o edukaciji i prijavi pronađite na LINKU.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN