eSavjetovanje: Visina godišnjeg paušalnog poreza umanjuje se za 50%

Ministarstvo turizma putem portala eSavjetovanje objavilo je izmjene Pravilnika o dopuni pravilnika o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na OPG-u i...

Ministarstvo turizma putem portala eSavjetovanje objavilo je izmjene Pravilnika o dopuni pravilnika o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na OPG-u i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici.

Kako s obzirom da je poslovna aktivnost navedenih subjekata smanjena uslijed epidemije koronavirusa, predlaže se uvažiti navedenu situaciju na način da se obveza plaćanja članarine u 2020. godini za ovu kategoriju obveznika umanji za 50%, ističe se u obrazloženju.

Kako je zbog izvanrednih okolnosti koje se nisu mogle izbjeći turizam jako pogođen te je još uvijek neizvjesno kakav će rezultat imati ova sezona, molimo da se još jednom razmotri mogućnost da se privatnim iznajmljivačima turistička članarina za 2020. godinu obračunava na temelju starog Pravilnika, odnosno na temelju ostvarenog prometa kao najpravedniji način naplate turističke članarine.” jedan je od komentara i prijedloga od strane Turističke zajednice općine Rakovica.

Uključite se u javnu raspravu.

eSavjetovanje: PRAVILNIK O DOPUNI PRAVILNIKA O GODIŠNJEM PAUŠALNOM IZNOSU ČLANARINE ZA OSOBE KOJE PRUŽAJU UGOSTITELJSKE USLUGE U DOMAĆINSTVU I NA OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU I O OBRASCIMA TZ ZA PLAĆANJE ČLANARINE TURISTIČKOJ ZAJEDNICI

Povezane vijesti: