FlixBus se od ponedjeljka vraća na hrvatske ceste

Nakon popuštanja mjera sigurnosti Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te donošenja novih mjera i uputa o ponašanju u javnom međužupanijskom prijevozu putnika, FlixBus se s 11. 5. 2020.  ponovno...

Nakon popuštanja mjera sigurnosti Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te donošenja novih mjera i uputa o ponašanju u javnom međužupanijskom prijevozu putnika, FlixBus se s 11. 5. 2020.  ponovno vraća na ceste unutar granica Hrvatske. 

Kako će ove godine svakako Hrvatska kao auto destinacija imati bolju poziciju, nego recimo Španjolska, Grčka i Turska koje značajno ovise o avio linijama, vraćanje FlixBusa na ceste je svakako odlična vijest, jer time dodatno povezuje Lijepu našu. 

˝Cilj nam je nastaviti pružati uslugu zelenog i pristupačnog putovanja svima. Prilagodit ćemo se trenutnoj situaciji kako bi naše putnike prevezli ugodno i sigurno do njihovih destinacija, za početak unutar granica Republike Hrvatske. Od samih početaka sigurnost putnika nam je prioritet te smo i sada strpljivo čekali mjere HZJZ-a i Stožera civilne zaštite kako bismo ispravno postupali u daljnjoj zaštiti naših putnika. Mjere smo ispoštovali, te se iznimno veselimo ponovnom susretu s našim putnicima.˝ izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

FlixBus se uz svoje domaće autobusne partnere vraća na hrvatske ceste povezujući Zagreb, Split, Varaždin, Gospić, Zadar, Posedarje, Bibinje, Sukošan, Sv. Filip i Jakov, Biograd n/m, Kaštel Sućurac i Trogir poštivajući sve mjere sigurnosti za vrijeme trajanja epidemije. Posebna pozornost usmjerena je na pojačanu prevenciju, higijenu te dezinfekciju autobusnog prostora za putnike i vozače, zaštitnu opremu za vozače kao i regulirani ukrcaj i iskrcaj putnika uz dozvoljenu maksimalnu popunjenost kapaciteta.

˝Sigurnost putnika i vozača u ovom je trenutku najvažnija. Stoga smo odmah zatvorili prodaju prvog reda sjedala radi zaštite vozača, a putnike raspoređujemo prema uputama dijagonalno na sjedala. Vozači su obavezni nositi maske i rukavice kao i dezinficirati svoj prostor, dok se putnicima prema danim uputama i mjerama preporučuje da nose vlastite maske za dodatnu zaštitu.˝ dodaje Grbeša.

Kako će nadalje mjere Stožera civilne zaštite popuštati, tako će FlixBus otvarati nove domaće, a kasnije i međunarodne linije. U nadolazećim tjednima očekuje se povezivanje novih destinacija prema samom jugu Hrvatske, a sve u skladu s uputama Stožera. ˝Cilj nam je osigurati putnicima što ugodniji i sigurniji boravak u našim autobusima dok se nastojimo vratiti normalnom tijeku svojih života.˝ zaključuje Grbeša.

S obzirom na važnost cestovnog, odnosno autobusnog prometa u turističkom sektoru, otvaranje granica i popuštanje mjera osigurat će novi priljev turista koji su FlixBusom stizali u Hrvatsku u znatnom broju.

Inače, porast broja turista koji su stizali iz inozemstva FlixBus autobusima, iz sezone u sezonu rastao je i do 80% prema određenim destinacijama. FlixBus zelena mreža autobusnih linija proteže se na 29 europskih zemalja te povezuje 2000 destinacija s 350.000 dnevnih linija.

Povezane vijesti: