Forestland prvi festival koji će se održati ovog ljeta u Hrvatskoj

Festival elektronske glazbe Forestland i službeno će se održati ovog ljeta u Međimurju i to od 17. do 19. srpnja u Brezju. Po osmi puta centar ljeta u najsjevernijem...

Festival elektronske glazbe Forestland i službeno će se održati ovog ljeta u Međimurju i to od 17. do 19. srpnja u Brezju. Po osmi puta centar ljeta u najsjevernijem dijelu Hrvatske je Forestland! 

Mnogo neprospavanih noći i tisuće radnih sati pripreme su za rejv, elektroniku, trap, hip hop, house, techn, UK bass sound, grime, R’n’B pa ovog ljeta neće biti prepreka za 48 sati u šumici, ističe glasnogovornik festivala Krešimir Biškup

Mjesecima se borimo, hrabrimo, ali i prolazimo na desetke opcija samo da bi odlučili – Forestland će se održati! Forestland je ideja, bunt, želja i san u jednom i ove ćemo ga godine održati i napraviti na najbolji mogući način u ovoj teškoj situaciji. Poštujemo sve mjere koje je propisao HZJZ, imamo dezinfekcijske punktove, tekuću pitku vodu na više mjesta, a na svakog će posjetitelja biti predviđeno i više od 4m2 prostora.“ govori Biškup.

Radi se o domaćem festivalu koji je počeo kao jednodnevni party s tek desetak artista, te je izrastao u svojevrstan fenomen, jer je Forestland je prošle godine privukao preko 60-ak izvođača iz deset zemalja svijeta, te preko 8.000 posjetitelja. A da priča bude još bolja, radi se o festivalu ne na Jadranu, nego u Međimurju.

Promjene u glazbenom line-upu

U glazbenom dijelu stižu određene promjene kod izvođača, no svi najavljeni će doći na festival, ove ili iduće godine: „Cijeli tim mjesecima već planira i gleda kako, no ipak na kraju smo se složili da zbog Covid-19 situacije prisiljeni smo bili odgoditi strane izvođače za zimu 2020., ili pak ljeto 2021.“ istče Biškup.

Organizacija Forestlanda uvjerena je da će festival privući velik broj domaće, ali i slovenske publike: „Već godinama imamo prisni odnos sa susjedima, na festivalu nastupa velik broj slovenskih DJ-a, ovog ljeta radimo i hip-hop dio i graffiti jam, gradimo cijeli mali grad na lokaciji festivala. Zbog same  destinacije, iznimno nam je drago da privlačimo taj broj turista i radimo na promociji i Međimurja kao party centra kontinentalne Hrvatske. Cilj nam je u idućem razdoblju povezati se još i više i bolje sa raznim glazbenicima, DJ-ima i kolektivima u Hrvatskoj i Sloveniji i objediniti ih sve na festivalu, postati svojevrsni meeting point za električnu glazbu“ završava Biškup i zaključuje „Prednost ćemo uvijek dati lokalnim i regionalnim artistima, a to će najave ovogodišnjih artista i pokazati.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN