U zagrebačkom hotelu Esplanade sinoč je svečano je predstavljeno sedmo izdanje međunarodnog vodiča Gault&Millau Croatia 2024, a dodijeljeni su i trofeji najboljim chefovima i restoranima u Hrvatskoj, čiju kvalitetu ocjenjuju nezavisni inspektori vodiča.
Chef godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia 2024 je Marko Đurašević iz Splita. Podijeljena su tri trofeja Velikog chefa sutrašnjice i to Gabrieli Filca iz restorana Nebo u Rijeci, Hrvoju Kroflinu iz restorana Mano2 u Zagrebu i Roku Nikoliću iz restorana ZOI u Splitu.
Trofej Chef tradicijske kuhinje pripao je Vinku Krniću, iz restorana Konoba Vinko iz Konjevrata, dok je Braco Sanjin iz restorana Griblja u Sukošanu osvojio Trofej Chefa moderne tradicijske kuhinje. Trofej Mladi talent godine osvojili su Antonela Goreta iz restorana Zinfandel Food & Wine Bar u Splitu, i Marin Pleše, chef restorana Villa Rova u Malinskoj.