Grad Vukovar prvo kupio hotel Dunav, a sada ga prodaje

Gradskog vijeća Grada Vukovara polovicom prošle godine donijelo je Odluku o prodaji hotela Dunav, a ovih dana na službenim web stranicama grada Vukovara objavljen je i Javni poziv za...

Gradskog vijeća Grada Vukovara polovicom prošle godine donijelo je Odluku o prodaji hotela Dunav, a ovih dana na službenim web stranicama grada Vukovara objavljen je i Javni poziv za prodaju istog.

Početna cijena iznosi 10.700.000,00 kuna, a zainteresirani investitori svoju ponudu moraju poslati do 22.veljače 2019.godine.

Neupućenima bi se odmah upalila lampica i pitanje, što hotel uopće radi u vlasništvu grada, a stvar postaje bizarnija kada znamo da je upravo isti hotel grad Vukovar kupio početkom 2018.godine od tvrtke EURCO d.o.o., za 10.360.000,00 kn.

Kako je tada najavljeno iz grada Vukovara, u planu je bila rekonstrukcija, opremanje i prenamjena Hotela Dunav u Društveno obrazovni centar “Dunav” putem Intervencijskog plana Grada Vukovara i to u vrijednosti od ukupno 35.000.000,00 kn . Čak 5.959,40m2 građevinske bruto površine ( prizemlje i osam katova ) sadržavali bi  multifunkcionalne dvorane, javne prostore, učionice, kabinete, restoran, kafić, poslovne prostore i smještajne jedinice.

No u cijelu priču se upleo navodno zainteresirani potencijalni investitor koji bi kupio hotel Dunav, pa je grad Vukovar odlučio raspisati Javni natječaj za prodaju istog. “Imamo zainteresirane kupce za nekadašnji Hotel Dunav. Uvjetovati ćemo da cijena ne bude niža od 10 milijuna kuna koliko smo platili tu nekretninu. Zainteresirani kupci su iz inozemstva i bave se hotelijerstvom, a s privođenjem svrsi objekta biti će osigurana i nova radna mjesta.“  izjavio je prošle godine gradonačelnik grada Vukovara, Ivan Penava.

Kako se kasnije saznalo radi o švicarskoj tvrtki Immo Invest Pertner AG  čiji su vlasnici Džek i Frenk Djordić. Isti investitori bili su kupili “Club Adriatic” u Baškoj vodi, no prije potpisivanja ugovora o kupnji, Immo Invest nije uplatio financijska sredstva u roku od 30 dana nakon potpisivanja ugovora jer je prezentirani dug 172 vjerovnika sa 130 milijuna kuna gotovo preko noći ”skočio” na 180 milijuna. Tako je cijela priča propala, a agonija Cluba Adriatic se nastavlja. Inače, tvrtka Immo Invest Pertner AG je građevinska tvrtka koja u vlasništvu ima tri hotela u Švicarskoj, a kojima kroz model franšize upravlja Hilton.

Upravo je dovođenje Hiltona u Vukovar bila i jedna od neslužbenih informacija kao plan investitora. Kako se moglo čuti po vukovarskoim kuloarima, zgrada starog hotela srušila bi se i na njezinu mjestu izgradila druga od 36 katova, u kojoj bi se nalazili i brojni poslovni prostori, uredi, ali i hotel Hilton na pet katova.

No nakon loše “epizode” s kupnjom Cluba Adriatic, pitanje je da li su spomenuti investitori i dalje zainteresirani za investicije u Hrvatskoj, kao i eventualne investicije u Vukovaru.

Kako god bilo, javni poziv za prodaju hotela Dunav u Vukovaru je objavljen te dalje pratimo razvoj situacije.

Prilog: JAVNO PRIKUPLJANJE PONUDA ZA PRODAJU NEKRETNINA OD POSEBNE VAŽNOSTI U VLASNIŠTVU GRADA VUKOVARA

Povezane vijesti: