Odlična vijest: Koncept HeadOnEast se nastavlja

Ako je nešto obilježilo Dane hrvatskog turizma u Slavoniji, to je bio HeadOnEast koncept i program koji je pokazao jednu totalnu novu modernu i urbanu priču iz Slavonije. A...

Ako je nešto obilježilo Dane hrvatskog turizma u Slavoniji, to je bio HeadOnEast koncept i program koji je pokazao jednu totalnu novu modernu i urbanu priču iz Slavonije. A opet, i s daškom ono što Slavonije i je, ali interpretirano na jedan drugačiji način.

A svakako kako vijest godine za naš turizam, a pogotovo turizam Slavonije je kako se, usprkos pandemiji koronavirusa i u manjem planiranom obujmu, cijela priča hedonizma nastavlja i kako je HeadOnEast koncept ostao, ne jednokratno, nego kao svakogodišnja kampanja i narativ. Ove godine Osječko-baranjska županija poziva: Kreni na istok – Hedonizam bez granica.

Tako će ponudu Slavonije i Baranje u rujnu pa sve do početka listopada kada će se u Osijeku održati manifestacija HeadOnEast danas su javnosti predstavili Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije.

Cilj nam je iskoristiti pozitivnu epidemiološku sliku na našem području i pozvati domaće goste da u vrijeme kad su putovanja u inozemstvo ograničena ili onemogućena, pomaknu svoje granice i upoznaju istok Hrvatske. Ono što je naša prednost je individualni turizam, u Slavoniji i Baranji nikad naglasak nije bio na masovnosti. Naši OPG-ovi i drugi smještajni kapaciteti nude mogućnost održavanja socijalne distance među gostima, a većina sadržaja koji se nude u rujnu i listopadu su sadržaji na otvorenom. Jesen u Slavoniji i Baranji je uistinu posebna, pa smo i prijašnjih godina bilježili najveći broj dolazaka upravo u rujnu i listopadu” rekao je župan Osječko-baranjske županije.

Kampanja „Hedonizam bez granica“ traje tijekom rujna kada će se održati brojne manifestacije na istoku Hrvatske, a o njima je na konferenciji za medije govorila pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth.

Prva u nizu manifestacija je izvrsni Wine and bike koji će se ovoga vikenda održati u Erdutu te Ribarski dani koji se tradicionalno održavaju u Kopačevu kao i Ferivi baranjski polumaraton. Idući je vikend rezerviran za festival biciklističke rekreacije Febire u Osijeku, Panona fest te prvi Craft beer fest u Đakovu. Jubilarni 15. Vinski maraton u Zmajevcu održat će se zadnjeg vikenda u rujnu kada će se u Osijeku pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma održati i Europski tjedan sporta pod nazivom #BeActiveNight. I za kraj, od 2. do 4. listopada održava se drugo izdanje festivala HeadOnEast koji je prošle godine oduševio tisuće posjetitelja” rekla je Roth i dodala kako Osječko-baranjska županija i u vrijeme pandemije aktivno radi na osmišljavanju projekata na korist turističkog sektora te je prvi put otvoren i javni poziv za OPG-ove koji nude uslugu smještaja s ciljem ublažavanja negativnih posljedica korona krize.

Hedonizam bez granica prati i online kampanja, pa je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije tijekom rujna organizirala i nagradne natječaje tematski vezane uz nadolazeće događaje.

Riječ je o zanimljivim pitanjima koji kod naših pratitelja bude maštu i odgovori koji nam pristižu uistinu su izvrsni. Najbolji će odabrati naš stručni sud, a nagrada je vikend u Slavoniji i Baranji. Stoga pozivam sve da prate naše društvene mreže na adresi visitslavonijabaranja gdje ćemo u realnom vremenu osim nagradnog natječaja prenositi i doživljaje naših gostiju” rekla je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Inače, Osječko-baranjska županija bilježi 53% prošlogodišnjih noćenja, dok se broj gostiju u kolovozu popeo na 63% prošlogodišnjih. Vrijeme je da u rujnu turizam u Osječko-baranjskoj županiji „popravi“ brojke jer bogata prirodna, kulturna, sportska, gastro i eno ponuda čeka najznatiželjnije i najhrabrije.

Objavljena je i nova HeadOnEast brošura.

Agencije, evo prilike da se ipak možda i pokrene nešto s mrtve točke i ostvari neki promet. Ovo je prilika, a fokus je na domaćem gostu, kako iz Zagreba tako i drugih jadranskih krajeva Lijepe naše.

P.S. Znate, ista je udaljenost između Osijeka i Splita te Zagreba u oba smjera.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN