nacionalna udruga ugostitelja

Hotelijeri za sezonske radnike najviše žele Slavonce

Kako se sezona sve više približava tako su pripreme za istu već odavno počele. Trenutno su hotelijeri fokusirani na traženje što kvalitetnijih ugostiteljskih radnika, a kako većina turističkih poduzetnika...

Kako se sezona sve više približava tako su pripreme za istu već odavno počele. Trenutno su hotelijeri fokusirani na traženje što kvalitetnijih ugostiteljskih radnika, a kako većina turističkih poduzetnika ističe oni najvrjedniji i najbolji nalaze se u Slavoniji. Hotelske kuće zbog velike potražnje sezonskih radnika pokrenule su se i objavljuju natječaje na svojim web stranicama, dok su neki zbog što boljeg odabira došli i osobno u Slavoniju.

U Vinkovcima se prošlog tjedna održao Sajam poslova na kojem su bile i dvije hotelske kuće Laguna Poreč te Jadran d.d. iz Crikvenice. Iz obje kompanije traže iste profile sezonskih radnika kuhinjsko i restoransko osoblje te  sobarice, a složno tvrde kako su Slavonci najvrjedniji i najbolji radnici.

Laguna Poreč  prosječno zapošljava godišnje preko 900 radnika te u svojim smještajnim kapacitetima, dnevno može ugostiti preko 20 tisuća gostiju, od čega više od 8 tisuća u hotelima i apartmanima, te preko 12 tisuća u autokampovima, čime na godišnjoj razini ostvaruje preko 2,3 milijuna noćenja. Osim konobara, kuhara traže i pomoćno osoblje ili ono osoblje koje nisu kvalificirani ugostiteljski radnici.   “Imamo potrebu i za sobaricama te sobarice/servirke koje u jutarnjim satima rade kao sobarice a za vrijeme večere kao servirke u restoranu. Zapošljavamo i oko 50 vrtlara, koji inače najranije počinju s radom. Za sve druge radnike i funkcije na kojima nemam potrebnu zaposliti veliki broj ljudi objavljujemo natječaje preko naše web stranice te se svi mogu javiti. Konkretno, imamo  potrebu za jednom osobom zaduženu kao voditelja/icu animacije„ ističe Goran Kukurin, šef odjela za ljudske resurse iz Lagune Poreč.

Hotelsko poduzeće Jadran d.d. iz Crikvenice raspolaže s ukupno 9 hotela i turističkih naselja, preko 1.250 soba, odnosno 2.500 postelja u čvrstim objektima, te 2 autokampa sa 1.700 mjesta. I njima nedostaju kuhinjsko i restoransko osoblje te sobarice. “Sve ove godine veliki broj radnika zapošljavamo s područja Slavonije i mogu iz iskustva reći kako su to jako dobri i vrijedni radnici” ističe Marija Žarković-Turak direktorica ljudskih resursa iz Jadran d.d. te dodaje kako su očito i Slavonci zadovoljni s njima jer se rado vraćaju. Ove godine Jadran d.d. je renovirao dva hotela te podigao kategorizaciju hotela na 4* te se povećala i potreba za sezonskim djelatnicima.

cook-1206263_1280

Pohvalno je kako obje hotelske kompanije za sve nove sezonske radnike, pogotovo one koji nemaju iskustva, održavaju interne edukacije. „Edukacija je jako važna te redovito educiramo kako naše stalne radnike tako i stalne sezonce tako da kad dođu novi radnici bez iskustva dobiju i kvalitetnu obuku.„ istaknula Marija Žarković-Turak iz Jadran d.d.

U Laguni Poreč program edukacije za nove radnike sastoji se od dva dijela, a imaju i internu konobarsku akademiju u trajanju od dva tjedna. „Nakon procesa odabira novog kadra, svi koji nemaju ili imaju malo iskustva, prolaze našu internu edukaciju. Prva edukacija odnosi se na osnove govorne komunikacije na talijanskom i njemačkom jeziku, tečaj iz struke gdje ih educiramo o osnovama postavljanja stolova, posluživanja kao i određene soft vještine. Drugi oblik edukacije se odnosi na osnovne poslove kojima radnike uvodimo u posao kroz upoznavanje s vrijednostima naše kompanije, koji su naši gosti te kako pristupiti i komunicirati s gostima“  istaknuo je Goran Kukurin te dodao kako Laguna Poreč jako puno ulaže u edukaciju svih radnika, kako stalnih tako i novih.

Prema podacima portala MojPosao.net, u 2015. godini najtraženiji su bili konobari. Osim konobara kojih uvjerljivo najviše nedostaje, traženi su i kuhari, pomoćni radnici u kuhinji, pizza majstori, recepcionisti, pomoćni kuhari i sobarice. Sa portala MojPosao.net savjetuju poslodavcima da što ranije krenu u potragu za kadrom, jer se može dogoditi da u jeku sezone ipak nešto teže dođu do zaposlenika, pogotovo ukoliko se radi o nekim specifičnijim radnim mjestima, zahtjevima ili lokaciji.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN