Nakon WCR-a, Hrvatska domaćin i NASCAR GP-a!

S najnovijim ograničenjima koje je izdala češka vlada zbog širenja pandemije COVID-19, NWES i Autodrom Most bili su prisiljeni odgoditi nadolazeću utrku NASCAR GP Češka koja se trebala održati...

S najnovijim ograničenjima koje je izdala češka vlada zbog širenja pandemije COVID-19, NWES i Autodrom Most bili su prisiljeni odgoditi nadolazeću utrku NASCAR GP Češka koja se trebala održati 14.-15. studenog 2020. u Češkoj.

A kako su službeno potvrdili iz NASCAR Whelen Euro Series, istog datuma utrka će se umjesto u Češkoj, održati u Hrvatskoj, točnije na Grobniku u Rijeci.

Tako će Hrvatska ugostit jedno od najprestižnijih automobilističkih natjecanja Starog kontinenta „NASCAR GP“. Usporedbe radi, NASCAR u Europi možemo komparirati s Formulom 1.

U ovako izazovnoj i neizvjesnoj situaciji svi moramo biti odgovorni i sigurnost staviti kao glavni prioritet. Odgoditi NASCAR GP Češka je stvarno tužno, ali to je najbolja odluka za sve. Svi se moramo prilagoditi ovoj situaciji koja se brzo mijenja i vrlo smo sretni što razvijamo novi događaj u Hrvatskoj s vrlo motiviranim partnerom u Automotodromu Grobnik“, izjavio je predsjednik Uprave NWES-a Jerome Galpin nakon posjeta stazi te dodao: “Hrvatska je rivijera prekrasna u ovo doba godine, a Rijeka je savršeno mjesto. Automotodrom Grobnik je brza, tehnička i fascinantna staza. Oduševljeni smo što ovaj novi izazov nudimo timovima i vozačima NWES-a i jako se radujemo prvom ikad NASCAR GP Hrvatska.

Smješten u jednom od najatraktivnijih turističkih područja šarmantne jadranske obale Hrvatske, nekoliko minuta udaljen od Rijeke i Opatije, Automotodrom Grobnik bit će domaćin 14. i 15. kola sezone NWES 2020. od 14. do 15. studenog, ističu na službenim stranicama NASCAR Whelen Euro Series-a.

Automotodrom Grobnik ne može zamisliti bolji završetak sezone. Ovo je zasigurno prvi korak ka atraktivnijim i brojnijim automobilističkim natjecanjima za publiku. Ovo je dokaz da je predsjednik NWES-a Jerome Galpin prepoznao sva poboljšanja koja smo učinili na samoj stazi i cijelom objektu zadnjih godina. Jedan od naših ciljeva je pružiti suport Hrvatskom auto i karting savezu (HAKS) i njegovom predsjedniku Davorinu Štetneru, vjerujući da je zajednička suradnja neizbježna za budućnost autosporta i vozača kako bi mogli  nastupiti na natjecanjima višeg ranga. Sve ovo čini nas sretnima unatoč ovoj izazovnoj godini i daje nam za pravo vjerovati da će iduća godina donijeti neke nove sportske izazove“, rekao je član uprave Automotodroma Grobnik, Robert Žiković.

Prvi NASCAR Croatia emitirat će se uživo na EuroNESCAR društvenim mrežama te na Motosport.tv i na Kreator TV 14. i 15. studenog 2020., izravno iz Rijeke.

Pratili smo pomno situaciju s COVID-om te u ključnome trenutku uspjeli osigurati dolazak spektakularnog NASCAR-a po prvi puta u Hrvatsku! Zahvaljujem Automotodromu Grobnik i Robertu Žikoviću na odličnoj suradnji i veselim se jačanju automobilističkih natjecanja u Hrvatskoj” poručio je predsjednik HAKS-a Davorin Štetner.

Tako će Hrvatska biti domaćin dva velika spektakla, World Rally Championship – WRC-a i NASCAR Whelen Euro Series. Kakva godina za hrvatski autosport i prilika za novo brendiranje i pozicioniranje Hrvatske na globalnoj sceni.

Foto: Automotodromu Grobnik / Ilustracija: HrTurizam.hr

POVEZANA VIJEST:

OD HRABROG I LUDOG SNA DO REALNOSTI: POPULARNI WRC (WORLD RALLY CHAMPIONSHIP) DOLAZI U HRVATSKU 2021.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN