HTZ objavio natječaj za izbor direktora predstavništava u Londonu i Seulu

Početkom studenog HTZ je otvorio ured u Kini, točnije u Šangaju, a sada su objavljeni natječaji za izbor direktora predstavništava u inozemstvu i to u Velikoj Britaniji s sjedištem...

Početkom studenog HTZ je otvorio ured u Kini, točnije u Šangaju, a sada su objavljeni natječaji za izbor direktora predstavništava u inozemstvu i to u Velikoj Britaniji s sjedištem u Londonu te u Južnoj Koreji s predstavništvom u Seulu, gdje se ured predstavništva otvara po prvi put.

 Raspisan je natječaj za direktora budućeg ureda u Južnoj Koreji gdje po prvi puta otvaramo svoje predstavništvo budući da je riječ o tržištu koje za hrvatski turizam nudi velike potencijale. Naši dugoročni ciljevi podrazumijevaju još snažnije pozicioniranje Hrvatske na dalekim tržištima zbog čega smo nedavno i otvorili ured u Kini te nam nakon Seula slijedi procedura za otvaranje ureda u Los Angelesu. Iznimno nam je važno i tržište Velike Britanije koje iz godine u godinu sve značajnije participira u ukupnim rezultatima turističkog prometa te s kojeg u ovoj godini rastemo po stopi od 8 posto. Očekujemo da će se na natječaj javiti kvalitetni pojedinci i dokazani profesionalci koji će svojim radom značajno pridonijeti daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao kvalitetne i poželjne turističke destinacije, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Turističko vijeće HTZ-a za potrebe provedbe natječaja oformilo je Povjerenstvo za evaluaciju pristiglih kandidatura. Predsjednicom Povjerenstva imenovana je Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma, a članove Povjerenstva čine direktor HTZ-a Kristjan Staničić, predstavnici Turističkog vijeća HTZ-a Boris Žgomba, Tomislav Fain i Marcel Medak te profesor Dragan Magaš koji je član Povjerenstva kao vanjski suradnik. Povjerenstvo će po isteku roka za prijavu na natječaj evaluirati pristigle prijave, provesti intervjue s odabranim kandidatima o čemu će obavijestiti Turističko vijeće kojemu će i uputiti svoj prijedlog imenovanja. 

Osim uvjeta propisanih Zakonom o radu i Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkom uredu, zainteresirani kandidati moraju ispunjavati i uvjete propisane samim natječajem. Kandidati, između ostalog, moraju imati završen najmanje specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij, imati najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma i/ili marketinga, aktivno znati jedan jezik uz poznavanje drugog svjetskog jezika ili znati jezik zemlje u kojoj će obnašati dužnost direktora, poznavati turističko tržište za koje se prijavljuju te izraditi prijedlog svog programa rada predstavništva.

Britansko tržište važno je za našu zemlju, a interes za Hrvatsku sve više raste iz godine u godinu. Tako je u prvih devet mjeseci ove godine ostvareno 8% više dolazaka i noćenja nego prošle godine tj. ostvareno je 850.000 dolazaka i 4.4. milijuna noćenja gostiju iz Velike Britanije. Najviše su odsjedali u hotelima te zatim objektima u domaćinstvu, dok su najviše noćenja ostvarili u Dubrovniku, Splitu, Konavlima, Puli i Poreču. Prosječna dnevna potrošnja turista iz Velike Britanije prema TOMAS istraživanju iznosi 139 Eura, što ih svrstava na drugo mjesto po potrošnji , odmah iz gostiju iz USA koji u prosjeku ostvare najveću dnevnu potrošnju od 158 Eura.

Prijave i dokazi o ispunjavanju uvjeta te životopis kandidata dostavljaju se najkasnije u roku od 15 dana od objave natječaja, odnosno do 13. prosinca 2018. godine. Više o uvjetima natječaja saznajte u prilogu.

PRILOG: HTZ objavio natječaj za izbor direktora predstavništava u Londonu i Seulu

POVEZANA VIJEST:

THAI AIRASIA X DOLAZI SLJEDEĆE GODINE U HRVATSKU?

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN