Vinski turizam na otoku Hvaru, priča je koja se uspješno razvija i u koju su uključeni brojni vinari, ali i dionici u turizmu. Mjesta za daljnji napredak još uvijek ima, ali vino otoka Hvara, već je kroz dosadašnju promidžbu, prepoznatljivo i izvan Hrvatske.
Predsezona je počela, pa je to idealna prilika za dodatno promoviranje autohtonih proizvoda, ponajprije stranim turistima. A kako Hvar gostima ima što ponuditi pokazat će i prva tema "Vino i čokolada" u sklopu događanja "Degustacije hvarskih vina". "Ako se niste još odlučili gdje provesti produženi vikend, “Vino i čokolada” odlična je pozivnica za posjet Hvaru, otoku duge vinogradarsko-vinarske tradicije koja traje još od antike", poziva Turistička zajednica grada Hvara.
Tema će sljubiti vino i čokoladu, a posjetitelji će moći uživati u degustaciji hvarskih vina i otočnih čokoladnih delicija: Čokolade Gamulin, Sweets Hvar i Eva Marija Ćurin.
U sklopu događanja održat će se i dvije tematske radionice. "Vino i čokolada - izvorno s Hvara" vodi Marija Vukelić, vinska promotorica koja će sljubiti vina i čokoladu Gamulin te otkriti ljubiteljima vina, okuse i mirise Hvara koji su u njima zarobljeni. "Kušanje hvarskih plavaca" vodit će Ana Mucalo, stručnjakinja za ovu najvažniju dalmatinsku crnu sortu grožđa.
Posljednji dan Vina i čokolade posvećen je upoznavanju Hvara - otoka vina, a program se sastoji od obilaska vinarija i Vinogradarske zbirke u Pitvama. No "Vino i čokolada" samo je početak niza zanimljivih vinskih događanja u sklopu "Degustacije hvarskih vina" koje je osmislila Udruga "Hvarski vinari" u suradnji s Gradom Hvarom, otočnim turističkim zajednicama i partnerima iz destinacije.