Institut za turizam organizira panel raspravu “Utjecaj turizma na gospodarstvo Hrvatske”

Institut za turizam i Napretkov kulturni centar organizira raspravu o turizmu na temu “Utjecaj turizma na gospodarstvo Hrvatske“ Rasprave su namijenjene široj stručnoj javnosti, medijima te svima koji žele saznati...

Institut za turizam i Napretkov kulturni centar organizira raspravu o turizmu na temu “Utjecaj turizma na gospodarstvo Hrvatske“

Rasprave su namijenjene široj stručnoj javnosti, medijima te svima koji žele saznati više o utjecaju turizma na gospodarstvo. Svi gosti će u Raspravama moći sudjelovati postavljanjem pitanja sudionicima okruglog stola i otvorenoj konstruktivnoj raspravi.

Nakon uvodnog izlaganja dr. sc. Ivana Kožića, znanstvenog suradnika u Institu za turizam, uslijedit će okrugli stol sa sljedećim sudionicima: Dr. sc. Maroje Lang, glavni savjetnik u Sektoru za istraživanje Hrvatske narodne banke, Izvr. prof. dr. sc. Oliver Kesar, profesor na Katedri za turizam Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Dr. sc. Marina Tkalec, znanstvena suradnica u Ekonomskom institutu te Dr. sc. Neven Ivandić, viši znanstveni suradnik u Institutu za turizam. Rasprave će voditi Đuro Tomljenović.

Sudionici će raspravljati o sljedećim temama:

Mjerenju utjecaja turizma na bruto domaći proizvod / (Na koji način se ispravno računa udio turizma u BDP-u?)

Veličini turizma u bruto domaćem proizvodu Hrvatske / (Jesu li točne medijske interpretacije udjela turizma u hrvatskom BDP-u?)

Utjecaju turizma na zaposlenost u Hrvatskoj / (Što je razvoj turizma donio hrvatskom tržištu rada?)

Oportunitetnom trošku turističkog razvoja / (Bi li hrvatsko gospodarstvo bilo uspješnije bez turizma?)

Rasprave će se održati u prostorijama Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1 (1. kat), u petak 20. travnja 2018. godine, s početkom u 14.00 sati. Predviđeno trajanje rasprava je od 14.00 do 16.00 sati , nakon čega će uslijediti neformalno druženje uz kavu i kolače. Iz Instituta za turizam pozivaju sve zainteresirane da svoj dolazak potvrde putem maila: bozica.tosic@iztzg.hr.

Pridružite se glasom razmišljanju te konstruktivnoj i argumentiranoj raspravi, jer jedino tako možemo rasti i razvijati se kao pojedinci i kao društvo.

POVEZANA VIJEST:  PREUZMITE CJELOVITO ISTRAŽIVANJE STAVOVI I POTROŠNJA TURISTA U HRVATSKOJ – TOMAS LJETO 2017.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN