Istarska županija pokrenula inicijativu za oživljavanje turizma u Istri

Potaknuta trenutnom situacijom, uzrokovanom epidemijom koronavirus (COVID-19), zbog koje je i turizam na trenutak zastao, te su brojni sadržaji, atrakcije i smještajni objekti ostali bez gostiju, Istarska županija je...

Potaknuta trenutnom situacijom, uzrokovanom epidemijom koronavirus (COVID-19), zbog koje je i turizam na trenutak zastao, te su brojni sadržaji, atrakcije i smještajni objekti ostali bez gostiju, Istarska županija je putem svog Upravnog odijela za turizam, pokrenula inicijativu za oživljavanje turizma u Istri.

U sklopu inicijative “Otvaranje turističke godine 2020.” u subotu 13. i u nedjelju 14. lipnja od 10 do 18 sati diljem Istre preko 50 pružatelja turističkih usluga nudit će svoje usluge uz 50% popusta ili potpuno besplatno.

Na ovaj smo način željeli obilježiti povratak Istre turizmu i to prije službenog otvaranja europskih granica, koje će se po svemu sudeći dogoditi 15. lipnja. U subotu i nedjelju, 13. i 14. lipnja moći će se koristiti gostoljubivost naših turističkih sadržaja diljem Istre, što će biti lijepa prilika i da domicilno stanovništvo upozna svoj zavičaj“, kazao je zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin.

Također, Radin je dodao kako je u Istru tijekom ovog vikenda ušlo oko 16 tisuća turista, te da se u najvećoj mjeri popunjavaju autokampovi. 

Pročelnica za turizam Istarske županije, Nada Prodan Mraković, vjeruje kako će ova inicijativa dodatno potaknuti veći dolazak gostiju i otvaranje turističkih sadržaja diljem županije. „Našem pozivu se odazvalo preko 50 pružatelja turističkih usluga koji u subotu, 13. i u nedjelju, 14. lipnja od 10-18 sati diljem Istre nude svoje usluge uz 50% popusta ili potpuno besplatno. Svi zainteresirani mogu posjetiti brojne adrenalinske parkove, muzeje, kaštele, špilje, zaštićena područja, tematske kuće i ostale atrakcije i doživljaje, te vinare, maslinare, tartufare i ostale lokalne proizvođače koji su se odazvali našem pozivu, a posebno raduje to što su se ove godine u manifestaciju uključile brojne lokalne turističke zajednice sa svojim programima“, rekla je Prodan Mraković.

Svi uključeni sadržaji – adrenalinski parkovi, muzeji, kašteli, špilje, zaštićena područja, tematske kuće i ostale atrakcije i doživljaji, te vinari, maslinari, tartufari i ostali lokalni proizvođači dostupni su na web stranici: www.istra.hr/turizam2020

Vjerujemo kako će poduzetnici uključeni u ovu manifestaciju, a uglavnom se radi o obiteljskim gospodarstvima, te malim i srednjim poduzećima, ovom inicijativom lakše prebroditi ovo teško razdoblje i zadržati svoja radna mjesta.” zaključuje Prodan Mraković.

Povezane vijesti: