Istra Gourmet slavi 20. rođendan

Restorani, konobe i agroturizmi, vinske ceste Istre, ceste ekstradjevičanskog maslinovog ulja i ceste istarskog meda gastronomska su ponuda Istre koju na jednom mjestu predstavlja vodič Istra Gourmet za 2016/2017, objavljen u jubilarnom, 20. izdanju.

Jedno od poglavlja posvećeno je istarskim jelima, onima iz Plave Istre poput brodeta i buzare kao i onima iz Zelene Istre, primjerice istarskoj fritaji i maneštri. Posebno je opisano samoniklo bilje i biljke koje rastu u Istri, a koriste se u pripremi gastronomskih delicija. Uz poglavlje o istarskom siru, koji je sve zastupljeniji u istarskoj gastronomiji, nezaobilazno mjesto u brošuri pripada i “Njegovom veličanstvu” – istarskom tartufu.  Vodič u vodiču – onaj kroz istarske restorane, konobe i agroturizme, podijeljen je po regijama Sjeverne Istre, Poreča, Rovinja, Južne Istre, Labina i Rapca te Središnje Istre, što će gurmanima olakšati snalaženje, a posebno su naglašeni restorani koji su svojom kvalitetom zaslužili biti uvršteni u TOP 100!

Istra strateški i planski  godinama se pozicionira kroz gastrnomiju te kroz sve svoje aktivnosti i manifestacije spaja priču s svojom gastro pričom, kao i unutrašnjosti Istre. Korak po korak i danas je ljestvica visoko postavljena, kako po kvalitetni promotivnih materijala, promocije tako i konačne izvedbe.

Jubilarni Enogastro vodič kroz Istru 2016/17 možete pročitati ovdje

appnaslovna

Također, kao dopunu cijele priče Turistička zajednica Istarske županije početkom godine predstavila je i novu mobilnu aplikaciju Gourmet&Wine Lovers koja na jednostavan način približava vrhunsku gourmet ponudu Istre. Time je Turistička zajednica Istarske županije nastojala selektirati, obraditi te na poseban i inovativan način prezentirati sadržaje kojima Istra raspolaže u segmentu eno gastronomije. Kroz Aplikaciju predstavljeni su atraktivni gastronomski sadržaji: najbolji restorani i konobe, vinari, maslinari i uljari, sirari, pršutari, medari kao i najbolji hoteli.

Povezane vijesti: