Istra Inspirit pričanjem priča i dalje oduševljavaju turiste

Istra Inspirit je jedna od najboljih turističkih priča ikad u hrvatskom turizmu i pravi konkretan primjer turizma s pričom tj. storytellinga.

Pričaju razne istarske priče, a upravo su kapetan Henry Morgan i njegova vesela gusarska družina sinoć ponovno uspjeli zavesti mnogobrojnu domaću i stranu publiku, većinom obitelji s djecom, koja je imala prilike uživati u interaktivnoj predstavi ‘Morganovo blago’ čiju režiju potpisuje Petra B. Blašković.  Publika je predvođena kanonikom grada Dvigrada, Denisom Brižićem, inače prvakom riječkog HNK-a, imala priliku razgledati ruševine grada Dvigrada penjući se do bazilike gdje se održala predstava.

istrainspirit3

Inspiracija za ovu ,jednu od više priča u sklopu Istra Inspirit-a događaja,  je legenda koja govori kako je upravo u srednjovjekovnom Dvigradu kapetan Henry Morgan, podmukli gusar sakrio svoje blago.  Veseloj gusarskoj zabavi prepunoj glazbe, plesa i gusarskih melodija mogli su se pridružiti i sami gosti, a upravo je interakcija s publikom ono po čemu su predstave Istra Inspirita poznate. U potragu za blagom krenuli su svi posjetitelji, no ono je na kraju pripalo samo jednom posjetitelju s ispravnom kartom koja je vodila do blaga, odnosno do proizvoda od tartufa proizvođača Zigantea.  Međutim, predstava poručuje da se pravo blago krije u nama samima koje ima veću vrijednost od onog materijalnog (blaga).

We did it again #morgan #dvigrad #istrainspirit #visitistria #pirates #shareistria

Posted by Istra Inspirit on Tuesday, 19 July 2016

Učimo od drugih je uvijek odlična savjet, te vam svakako savjetujemo da doživite Istra Inspirit doživljaje i priče te primijenite znanje i iskustvo u svojoj turističkog destinaciji. Hrvatska ima na tisuće priča kao i otoka, samo moramo biti to što jesmo i ispričati svojim turistima naše autohtone i vjerodostojne priče.

Više o projektu Istra Inspirit pročitajte u razgovoru s Morenom Milevoj, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću projekta Istra Inspirit

Untitled-2

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN