Istra po drugi put za redom najuspješnija maslinarska regija u svijetu!

Istra je u ovogodišnjem Flos olei katalogu po broju uvrštenih ulja najzastupljenija svjetska regija

U novom izdanju godišnjeg kataloga maslinovih ulja Flos Olei 2017., “Biblije” maslinarstva, istarska maslinova ulja ostvarili su fenomenalne rezultate te Istra drugu godinu za redom nosi titulu najkvalitetnije maslinarske regije u svijetu!

U konkurenciji maslinovih ulja iz cijelog svijeta uvršteno je ukupno 1.800 maslinovih ulja, a samo 500 najboljih i najkvalitetnijih maslinovih ulja, ugledni Flos olei uvrštava u svoje tiskano izdanje godišnjeg kataloga. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha kada je uvršteno 50 istarskih maslinovih ulja, ove godine je među 500 najkvalitetnijim maslinovim uljima na svijetu, čak 61 maslinova ulja iz Istre.

S rekordnih 61 istarskih maslinovih ulja u godišnjem katalogu Flos Olei, Istra je po broju uvrštenih ulja najzastupljenija svjetska regija, a samim time i nosi titulu najkvalitetnije maslinarske regije u svijetu.

Foto: FB Chiavalon Extra Virgin Olive Oil

Foto: FB Chiavalon Extra Virgin Olive Oil

Jedan od istaknutih maslinara koji se već godinama nalazi na popisu vodiča Flos Olei je maslinovo ulje maslinara Sandija Chiavalona iz Vodnjana, jedno je od petnaest najboljih maslinovih ulja svijeta, te naj nagrađivanije maslinovo ulje u Hrvatskoj, koji ističe kako je ovo veliko priznanje za Istru i odlično brendiranje Istre kao regije kvalitetnog maslinovog ulja. „To je veliko priznanje za Istru kao regiju, kao i za nas maslinare. Kada se jedna regija profilira kao regija kvalitetnog ulja onda ulje postaje motiv dolaska i gosti dolazi samo zbog ulja. To je puno kvalitetnije i bolje kada je cijela jedna regija proglašena najboljom nego pojedinačne nagrade maslinara. „ istaknuo je Chiavalon.

Svašta imamo, a da toga nismo niti svjesni te nam često stranci moraju otvarati oči kako bi shvatili koje bogatstvo imamo. No, Istra već godinama ulaže i strateški razvija svoju turističku priču, pa tako i ruralni turizam. Gosti sve više otkrivaju ljepotu unutrašnjost Istre, tržište nekretnina u unutrašnjosti Istre je u ekspanziji, sve je više OPG-a i seoskih imanja, a gradovi u unutrašnjosti počinju živjeti svoju novu mladost.

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN