Izrađen Akcijski plan za upravljanje prirodnom i kulturnom baštinom Hrvatske

Hrvatska je jedan od prvih partnera na projektu Interreg Europe Local Flavours, koji je izradio akcijski plan, javljaju iz Instituta za turizam ( IZTZG ) Glavni cilj projekta je...

Hrvatska je jedan od prvih partnera na projektu Interreg Europe Local Flavours, koji je izradio akcijski plan, javljaju iz Instituta za turizam ( IZTZG )

Glavni cilj projekta je unaprijediti politike koje će potaknuti održivo korištenje kulturne baštine u manjim i srednje velikim gradovima s bogatom povijesti koji, zbog svoje periferne lokacije, nisu uspjeli u potpunosti iskoristiti njen potencijal. Više detalja o projektu dostupno je na poveznici.

U sklopu projekta zadatak je bio osmisliti i implementirati metode za identifikaciju, klasifikaciju i evaluaciju kulturne baštine, kako bi kulturna baština mogla doprinijeti stvaranju privlačnog i autentičnog turističkog odredišta; dati preporuke za unapređenje politika i instrumenata – u Hrvatskoj mjere 6c1 iz OPKK – proizašle iz evaluacije i ostalih potrebnih analiza te identificirati i potaknuti vertikalne i horizontalne mehanizme suradnje za unapređenje javnih politika (npr. uskladiti razvojne strategije, osigurati sudjelovanje lokalnih dionika u procesu donošenja politika i slično).

Akcijski plan na temelju provedenih analiza i konzultacija, sadržava preporuke za unapređenje politika dijela OP-a koji će se odnositi na revitalizaciju kulturne baštine u sljedećem programskog razdoblju.

Akcijski plan pogledajte ovdje: Akcijski plan Local Flavours.

Foto: IZTZG / Ilustracija: HrTurizam.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN