Jet2 ponovo uvodi linije iz Velike Britanije prema Splitu i Dubrovniku

Prema izjavi premijera Borisa Johnsona, od 19. srpnja Velika Britanija ukida sve mjere, a to označi da će Britanci moći putovati u inozemstvo, ta da po povratku u zemlju...

Prema izjavi premijera Borisa Johnsona, od 19. srpnja Velika Britanija ukida sve mjere, a to označi da će Britanci moći putovati u inozemstvo, ta da po povratku u zemlju više neće morati u obaveznu samoizolaciju.

Aviokompanije su odmah reagirale na ovu najavu – booking je porastao, a ponovno se uvode brojne linije, uključujući i one prema Hrvatskoj. Treći najveći avioprijevoznik u Velikoj Britaniji, Jet2, od 19. srpnja uvodi gotovo 40 linija prema popularnim turističkim odredištima u Grčkoj, Italiji i Hrvatskoj, piše Croatian Aviation, a od kraja ovog mjeseca uvodi čak devet linija prema hrvatskim zračnim lukama.

Izravna je to posljedica najavljenog ukidanja mjera, jer je kompanija nakon objave odmah reagirala i otvorila booking na nizu linija, a u svega nekoliko dana mnogi su letovi rasprodani, što samo potvrđuje da su putnici željni putovanja. S obzirom na to da se Hrvatska trenutno nalazi na listi koja britanskim turistima garantira povratak u zemlju bez odlaska u samoizolaciju, iz kompanije potvrđuju kako je interes za odmorom u našoj zemlji od kraja srpnja iznimno velik.

Jet2, treća kompanija po veličini u toj zemlji – nakon British Airwaysa i EasyJeta – povezuje Veliku Britaniju s nizom destinacija, a preko sestrinske kompanije Jet2 Holidays nudi aranžmane za odmor u inozemstvu koji uključuju i let.

Od čak devet redovnih linija prema Hrvatskoj koje uvodi Jet2, najviše ih je prema Zračnoj luci Split. Zrakoplovi će u Split pristizati iz Londona i Leedsa dva puta tjedno, tri puta tjedno iz Manchestera, te jedan put tjedno iz East Midlandsa, Birminghama i Edinburgha.

Uz Split, Jet2 vraća i drugo odredište u Hrvatskoj – Zračnu luku Dubrovnik. Od kraja srpnja najavljene su tri međunarodne linije – iz Birminghama, Londona i Manchestera dva puta tjedno.

Za sada je najavljen manji broj linija prema Zračnoj luci Dubrovnik, no kompanija ostavlja mogućnost povećanja linija i operacija prema Dubrovniku već u kolovozu, uz uvjet dobre epidemiološke situacije u obje zemlje.

U posljednjem tjednu srpnja kada će s prometom krenuti svih 9 spomenutih linija prema Hrvatskoj, Jet2 će odraditi ukupno 46 povratnih letova i ponuditi gotovo 8700 sjedala prema, odnosno iz Hrvatske. Na svim linijama ovog britanskog avioprijevoznika prometovat će zrakoplovi tipa B737-800, kapaciteta 189 sjedala.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN