lika quality

Još desetak dana do kraja Javnog poziva za korištenje znaka Lika Quality

Kao što je i najavljeno, krajem travnja raspisan je Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje Znaka “Lika Quality”. Poziv koji traje do 1. lipnja, raspisao je Klaster Lika...

Kao što je i najavljeno, krajem travnja raspisan je Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje Znaka “Lika Quality”. Poziv koji traje do 1. lipnja, raspisao je Klaster Lika Destination u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom Lika i Poljoprivrednom zadrugom Lika COOP.

Prepoznatljivi jamstveni žig “Lika Quality” namijenjen je poticanju razvoja domaće proizvodnje temeljene na tradiciji, podizanju razine kvalitete lokalnih proizvoda, proizvodnih tehnologija i usluga, poticanju stvaralaštva, kreativnosti, izvornosti, razvojno-istraživačkog rada, inovacija i invencije te promociji identiteta ličke i podvelebitske regije.

/// UKLJUČITE SE U NAJBOLJI PROJEKT BRENDIRANJA LOKALNIH PROIZVODA – LIKA QUALITY

Zainteresirani za korištenje Znaka trebaju znati kako se on dodjeljuje proizvodima proizvedenim na području destinacije Lika koja obuhvaća tri grada i 12 općina, s uporištem u tradiciji i u skladu sa svim zakonskim propisima.

Prijave se mogu dostaviti u pisanom obliku, odnosno preporučeno putem pošte ili osobno na adresu, te u elektronskom obliku na e-mail adresu: info@lika-destination.hr.

“U ponedjeljak, 17. svibnja održali smo online radionicu, za sve zainteresirane koji žele koristiti “Lika Quality” znak, na kojoj je sudjelovalo desetak sudionika. Do sada se na Javni poziv prijavilo nekoliko proizvođača, no iskustvo iz prijašnjih godina nam govori kako će se najveći broj njih prijaviti u posljednjih nekoliko dana natječaja”, rekla nam je stručna suradnica za prijavu i provedbu projekata u Klasteru Lika Quality, Viktorija Rogić, koja je dodala kako su prije raspisivanja Javnog poziva, dosadašnji korisnici Znaka već produžili svoje certifikate.

Inače, dodjela certifikata u sklopu sustava Lika Quality započela je prije četiri godine, kada je ga je dobilo prvih 15 proizvođača, koji su se znakom Lika Quality koristili za 39 proizvoda. Već dvije godine kasnije bilo je stotinjak proizvoda, a trenutno je u priču uključeno čak 57 proizvođača s oko 160 proizvoda.

POVEZNICA na Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje Znaka „Lika Quality“ gdje se nalaze i potrebni dokumenti za prijavu.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN