Koja je prosječna cijena najma apartmana u Hrvatskoj?

Portal Njuškalo.hr sukladno oglasima na svojoj platformi tj. na bazi više od 6 tisuća objekata za odmor na obali i u unutrašnjosti, napravili su pregled domaćih destinacija za ljetovanje...

Portal Njuškalo.hr sukladno oglasima na svojoj platformi tj. na bazi više od 6 tisuća objekata za odmor na obali i u unutrašnjosti, napravili su pregled domaćih destinacija za ljetovanje i dobili izračun prosjećne cijene najma apartmana.

Kategorija Turizam iz mjeseca u mjesec bilježi rast posjeta, pa je tako u lipnju imala čak 70 posto posjeta više u odnosu na raniji mjesec, ali i 6 posto više u odnosu na prošlogodišnji lipanj, ističu iz Njuškala, što i ne čudi budući nam je špica turističke sezone pred vratima.

Najveća ponuda privatnog turističkog smještaja je u Sjevernoj Dalmaciji, te Kvarneru i Primorju

Nudi se više vrsta turističkog smještaja, među kojima je najviše apartmana, no može se naći i cijelih kuća, kao i soba. Cijene variraju od oko 20 eura do čak oko 500 eura za dan najma.

Prema podacima NJuškalo.hr, prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Hrvatskoj ( na Njuškalu ) u sezoni iznosi 67 eura, što je za 4 eura više u odnosu na prošlu godinu

Prema podacima s kojima raspolažu, prosječna cijena najma turističkog apartmana izvan sezone u prosjeku iznosi 46 eura, što je za 31 posto povoljnije nego u sezoni.

Kada se gledaju regije, najviše cijene najma turističkog apartmana su u Srednjoj Dalmaciji, gdje prosječna cijena iznosi 79 eura po danu. Cijene najma su, na godišnjoj razini, rasle u svim priobalnim regijama, i to od 2 do 8 posto.

Makarska Riviera / Foto: Sandro Mušić / FB Central Dalmatia

Sjeverna Dalmacija

Na Njuškalu je trenutno dostupno više od 2.700 smještajnih objekata u Sjevernoj Dalmaciji. Apartmani u ovoj regiji bilježe najpovoljnije cijene u sezoni, uspoređujemo li ih sa ostalim priobalnim regijama.

Najviše apartmana iz ove regije nudi se u Vodicama, Zadru, Viru te Biogradu na moru. Prosječna cijena najma apartmana u Zadru u sezoni iznosi 64 eura za dan, dok je u Biogradu na moru ona 65 eura. Prosječna dnevna cijena najma apartmana na Viru u sezoni je 57 eura, dok je u Vodicama za 5 eura viša, odnosno iznosi 62 eura.

Unatoč navedenom, u mnogim mjestima ove regije se može unajmiti apartman već za tridesetak eura po danu. U mjestu Pag prosječna dnevna cijena najma apartmana u sezoni iznosi 60 eura, dok istovremeno u obližnjoj Novalji, poznatoj prije svega po plaži Zrće, ta je cijena za oko 30 posto viša i iznosi 78 eura. Neka od povoljnijih mjesta za ljetovanje u Sjevernoj Dalmaciji su Tribunj, Pirovac i Vrsi, gdje se prosječne dnevne cijene najma apartmana kreću oko 50 do 55 eura.

Izvor: Njuškalo.hr

Srednja Dalmacija

U ovoj regiji apartmani se mogu naći za oko 40 eura po danu, no prosječna cijena iznosi 73 eura. Najviše apartmana nudi se u Splitu, Makarskoj i Omišu. Iako se noćenje može naći i za oko eura, prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Splitu u sezoni iznosi 86 eura, što je za oko 3 eura više nego u Makarskoj. U Omišu prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana iznosi 77 eura.

Izvor: Njuškalo.hr

Južna Dalmacija

Na Njuškalu je trenutno dostupno više od 150 oglasa za najam u ovoj regiji. Cijene variraju od 60 pa do više od 150 eura. Uz Dubrovnik, gdje prosječna dnevna cijena najma apartmana u sezoni iznosi 77 eura na razini cijelog grada, najviše se apartmana nudi u Orebiću te na Korčuli. Prosječna dnevna cijena najma apartmana u Orebiću je 67 eura, dok je na Korčuli 54 eura.

Istra, Kvarner i Primorje 

Izvor: Njuškalo.hr

Najveća ponuda apartmana je u Crikvenici, na Rabu i u Puli. Prosječna cijena apartmana u Crikvenici u sezoni iznosi 66 eura, dok je na Rabu ona 65 eura po danu. U Puli ćete prosječno za dan najma morati izdvojiti 75 eura, dok je u Rijeci najam povoljniji za oko 10 eura.

Za kraj jedna zanimljivost. Kako ističu s NJuškala, sve je više stranih posjetitelja ove kategorije, a najviše ih je iz Njemačke, Slovenije, BiH te Austrije.

Izvor: Njuškalo.hr

Povezane vijesti: