Konferencija Hrvatski turizam 365 – kreativa i nove tehnologije

Prva konferencija o cjelogodišnjem turizmu iza sebe ima već dva izdanja, a sad je najvaljeno i treće izdanje s temom – kreativa i nove tehnologije. Projekt je oba puta...

Prva konferencija o cjelogodišnjem turizmu iza sebe ima već dva izdanja, a sad je najvaljeno i treće izdanje s temom – kreativa i nove tehnologije.

Projekt je oba puta predstavio iskustva i razmišljanja 30-tak eminentnih stručnjaka domaćeg i regionalnog turizma, izazvao veliku pozornost javnosti i medija te privukao po 300-tinjak sudionika – predstavnika hotela, toplica, turističkih tvrtki i obrta, turističkih agencija, turističkih zajednica, općina i gradova i drugih.

Treća konferencija ( 24.9.2019.g., Zagreb, Sheraton Zagreb hotel
 ) donosi konkretna rješenja i primjere najbolje prakse u svijetu kako realizirati turizam 365 kroz nove tehnologije i kreativnost.

Razvojem destinacija i zajedništva, kreiranjem novih proizvoda koji ne ovise samo o suncu i moru, pričanjem autentičnih priča i pametnim i kreativnim recikliranjem lokalnih specifičnosti u novu kvalitetu i doživljaje po mjeri suvremenih turista zasigurno možemo produljiti sezonu na obali i pokrenuti razvoj destinacija s najvećim turističkim potencijalima u kontinentalnom dijelu Hrvatske. 

Primjena novih tehnologija i u turizmu te koketiranje s budućnošću neizbježno je i potrebno, ističe Ivana Kolar iz tvrtke Julius Rose te dodaje: “I ove godine cilj nam je predstaviti i razgovarati o potencijalima, mogućnostima, pozitivnim praksama i rješenjima za razvoj cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj i regiji te razviti prijedloge kako potaknuti i razvijati cjelogodišnji turizam, s naglaskom na novim tehnologijama i kreativnosti” 

Konferencija će i ove godine biti internacionalna, jednodnevna, dinamična, organizirana u vidu kratkih predavanja stručnjaka i primjera pozitivne prakse te panela u kojima će se razmatrati i kreirati potencijalna rješenja za razvoj cjelogodišnjih destinacija i novih proizvoda, a sve za ostvarenje produljenja sezone i dosizanje suvremenih trendova.

“Razvojem destinacija i zajedništva, kreiranjem novih proizvoda koji ne ovise samo o suncu i moru, pričanjem autentičnih priča i pametnim i kreativnim recikliranjem lokalnih specifičnosti u novu kvalitetu i doživljaje po mjeri suvremenih turista zasigurno možemo produljiti sezonu na obali i pokrenuti razvoj destinacija s najvećim turističkim potencijalima u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Primjena novih tehnologija i u turizmu te koketiranje s budućnošću neizbježno je i potrebno. Dovodimo niz domaćih i stranih stručnjaka koji će nam predstaviti svoja znanja i pozitivna iskustva te sudjelovati u kvalitetno vođenim panel raspravama. Očekujemo odgovore na niz pitanja vezana uz razvoj turizma i posebno turističkih destinacija, za što je potrebna suradnja, odlučnost i ustrajnost, no isto tako kreativnost i originalnost” govori Kolar te zaključuje kako je upravo cjelogodišnji turizam jedan je od najvažnijih zadataka daljnjeg razvoja našeg turizma na svim razinama, od strateške do operativne, posebno s aspekta održivosti. 

Hrvatski turizam ostvaruje vrhunske rezultate, ali samo u ljetnim mjesecima. Ostali dio godine veliki dio turističkih kapaciteta nije dovoljno ili uopće iskorišten, a kontinentalni dio Hrvatske, iako bogat potencijalima, razvija svoju turističku ponudu (pre)sporo i najčešće u (pre)malim kapacitetima. 

Visoka sezonalnost prisutna je u većini zemalja Mediterana, a na izazov kratke sezone najčešće se odgovara razvojem proizvoda koji ne ovise (samo) o suncu i moru, razvojem kontinentalnih destinacija te razvojem novih turističkih proizvoda u skladu sa svjetskim trendovima i promjenama turističke potražnje. U Hrvatskoj imamo za to pregršt potencijala i pred nama su još mnogi izazovi.

Konferencija Hrvatski turizam 365 – kreativa i nove tehnologije izvrsna je prilika za umrežavanje svih sudionika uključenih u turizam te prilika za razmjenu pozitivnih iskustava, primjera i praksi te stvaranje novih ideja i pokretanje cjelogodišnjih projekata. 

Sve informacije o konferenciji Može li hrvatski turizam 365? – kreativa i nove tehnologije možete pogledati na www.turizam365.com, gdje se nalazi i prijava za sudjelovanje nahttp://www.turizam365.com/prijavite-se/

Povezane vijesti: