London Beer Competititon: Međimurski Lepi Dečki imaju najbolje pivo u omjeru cijene i kvalitete

Na četvrtom izdanju prestižnog pivskog natjecanja London Beer Competition, održanom 17. ožujka 2021., pivovara Međimurski Lepi Dečki osvojila je čak četiri medalje i nagradu „Najbolje pivo 2021. po cijeni/kvaliteti“,...

Na četvrtom izdanju prestižnog pivskog natjecanja London Beer Competition, održanom 17. ožujka 2021., pivovara Međimurski Lepi Dečki osvojila je čak četiri medalje i nagradu „Najbolje pivo 2021. po cijeni/kvaliteti“, što je samo još jedan dokaz globalne kvalitete hrvatskog i međimurskih piva.

Kako bi osvojili ove medalje, odabrane pive iz pivovare Međimurski Lepi Dečki morali su zadovoljiti tri vrijednosna kriterija, onaj kvalitete, cijene i ambalaže. Pivovara Međimurski Lepi Dečki tako je odnijela kući čak četiri medalje, jedno zlato i tri srebra, ali i titulu najboljeg piva po omjeru cijene i kvalitete.

Prijavljena su i nagrađena četiri piva: Međimursko pivo u kategoriji lagera, Čakovečko u kategoriji pilsnera, Regoč kao imperial IPA te Hyperbolu kao Russian Imperial Stout. 

Iznimno smo ponosni na ovu važnu nagradu i priznanje našeg rada. Iz Londona nosimo četiri medalje i titulu najbolje pive u kategoriji cijene i kvalitete, rekao je vlasnik pivovare Međimurski Lepi Dečki Danijel Radek te dodao: „Stvaramo pivo koje kupac želi, koje je atraktivno, kvalitetno i u kojem se uživa, a to je prepoznala i industrija koja podržala i nagradila našu filozofiju.“

Sid Patel, CEO natjecanja, u ime kompanije Beverage Trade Network, povodom dodjele medalja je izjavio:„Pivska craft revolucija iznjedrila je mnoge nove i ponovo otkrila izgubljene i zaboravljene pivske stilove. Naši pivski suci ekstenzivno su degustirali i raspravili kvalitete svih prijavljenih piva i to s aspekta kupca, ljubitelja piva, ali i pivskog somelijera i struke. Profesionalno se ocjenjuje kvaliteta same pive, no važno je ocijeniti i kvalitetu ambalaže, ali i omjer cijene i kvalitete.

Pivovara Međimurski Lepi Dečki osnovana je 2016. godine u Čakovcu. Od 2020. djeluje i radi u novom proizvodnom pogonu kapaciteta proizvodnje 600 000 litara godišnje, a u pivskom portfelju imaju čak 18 različitih piva.

Prvo pivo koje se proizvelo u ovoj međimurskoj pivovari bilo je Međimursko, lager koji je dobio 82 boda, s koliko je ocjenjeno i Čakovečko, pilsner i jedno od najpopularnijih piva u portfelju. Treću srebrnu medalju s 83 boda odnio je Regoč, donedavno najjače i intenzivno pivo stila Imperial India Pale Ale, gusto, puno pivo s aromama zamamnih svježih keksa i citrusa na nepcu koje se odlično sljubljuje s hranom. 

Od samog početka pivovare proizvodimo lagere, pilsnere i to nam je bio fokus, pa su nam ove nagrade samo potvrda da idemo u dobrom smjeru” ističe Radek te doaje kako uz osnovni portfelj lagera, rade i intenzivne, zahtjevne stilove kao što su to Regoč i Hyperbola koji su standardno najbolje ocjenjena i hvaljena piva.

Prošle godine su Lifeclass Terme Sveti Martin i pivovara Međimurski Lepi Dečki osmislili su novo pivo. Lokalno craft pivo – St. Martin’s, koje je brzo postalo novi brend Međimurja, ali i prvo craft pivo nastalo u suradnji neke hrvatske craft pivovare i jednog hotelskog resorta, odnosno termi. 

Odličan spoj lokalnog poduzetništva, pripadnosti, brendiranja, turizma te u konačnici kvalitetne ponude, što mora biti imperativ. Takve suradnje i sinergije nam trebaju u našem turizmu, a koja je dokaz kako je turizma puno više od smještaja. Više o ovoj odličnoj priči proitajte u prilogu.

/ / / Odlična suradnja! St. Martin’s, pivo koje je nastalo suradnjom pivovare Lepi Dečki i Termi Sveti Martin

Sva piva pivovare Međimurski Lepi Dečki distribuiraju se nacionalno, a s ovim najnovijim priznanjem nadam se da će uskoro krenuti i izvoz.

p.s. Upravo turizam je jedan od odličnih prodajnih i promocijskih kanala. Jer ako je gost probao craft pivo Međimurski Lepi Dečki u Međimurju i ako ga je kvaliteta oduševila, onda će možda i tijekom godine naručivati svoje omiljeno pivo te time otvaramo vrata izvoza.

Foto: Međimurski Lepi Dečki

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN