Lopoch iz Kutine napravili originalane eko suvenire s proširenom stvarnosti turističkih gradova

Mali obiteljski obrt Lopoch iz Kutine bavi se proizvodnjom ručno rađenih svijeća od soje. U izradi svijeća koristi se isključivo soja i mirisna ulja te ne dodaju nikakva bojila....

Mali obiteljski obrt Lopoch iz Kutine bavi se proizvodnjom ručno rađenih svijeća od soje. U izradi svijeća koristi se isključivo soja i mirisna ulja te ne dodaju nikakva bojila.

Kao prednosti sojinih svijeća ističu činjenicu da je soja obnovljivi biljni izvor te kako su svijeće 100 postotno biljne, a ne naftni nusproizvod. Također, nisu toksične niti kancerogene, proizvode 95 posto manje dima i čađe od parafinskih svijeća i ne izazivaju alergije. Sigurne su za astmatičare i kućne ljubimce, ali i traju čak 50 posto duže od parafinskih svijeća.

Uz ručno rađene sojine svijeće, prava priča je kako su iz Lopoch-a napravili jedan novitet kroz integraciju s turizmom. Naime, riječ je o mobilnoj aplikaciji kojom je moguće skenirati svijeću s motivom određenog grada, nakon čega se na uređaju prikažu informacije o tom gradu. Kao novitete je svakako element proširene stvarnosti koji daje razna mogućnosti i razne interpretacije ovoj zanimljivoj i neočekivanoj priči.

Svijeća s motivom grada Šibenika prikazuje osnovne informacije o Šibeniku i katedrali sv. Jakova putem proširene stvarnosti. Trenutno su u ponudi Dubrovnik, Split, Šibenik, Pula i Zadar, a ukoliko bude interesa raditi će se i na drugim gradovima.

Vjerujemo da je ova pažnja posvećena detaljima ključna u pružanju jedinstvenog i visokokvalitetnog proizvoda“, ističe Renata Fertelmeš iz Lopocha te dodaje kako su napravili suvenire s motivima gradova kao turističke suvenire.

“Htjeli smo povezati fizički proizvod s digitalnim, tj. mobilnim uređajem te smo osmislili digitalni suvenir koji koristi proširenu stvarnost te skeniranjem suvenira prikazuje osnovne informacije o gradu i jednoj znamenitosti po kojoj je grad poznat” ističe Fertelmeš.

Vrlo zanimljive ručno rađene svijeće, ali i aplikacija koja promovira naše gradove, odličan je turistički proizvod koji bi zasigurno mogli prepoznati, kako strani, tako i domaći turisti.

Više o sojinim svijećama s motivima naših gradova, možete provjeriti OVDJE.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN