lufthansa zagreb

Lufthansa za Uskrs prometuje prema Dubrovniku i Splitu

Njemačka nacionalna aviokompanija, Lufthansa, u vrijeme oko uskrsnih blagdana obnovit će promet prema dvije hrvatske zračne luke – Dubrovniku i Splitu. Usprkos restrektivnim mjerama u putovanju, kompanija bilježi rast...

Njemačka nacionalna aviokompanija, Lufthansa, u vrijeme oko uskrsnih blagdana obnovit će promet prema dvije hrvatske zračne luke – Dubrovniku i Splitu.

Usprkos restrektivnim mjerama u putovanju, kompanija bilježi rast bookinga u vrijeme oko Uskrsa pa će posljedično doći i do obnavljanja prometa prema zračnim lukama u Splitu i Dubrovniku, javlja portal Croatian Aviation.

Linija Munchen – Split – Munchen biti će u prometu od subote, 27. ožujka. Najavljena su tri leta tjedno, do 15. travnja svakog petka, subote i nedjelje. Dodatno, dostupan je i let u ponedjeljak, 29. ožujka.

Linija Frankfurt – Split – Frankfurt prometovat će od četvrtka, 01. travnja. Do 18. travnja najavljeno je 8 povratnih letova. Nakon blagdana linija će prometovati subotom i nedjeljom.

Linija Munchen – Dubrovnik – Munchen prometovat će od nedjelje, 28. ožujka, od 01. travnja dostupna su dva leta tjedno, svakog četvrtka i subote.

Na linijama prema Splitu i Dubrovniku najavljeni su zrakoplovi tipa E190 kapaciteta 100 putnika, no kompanija će, ako bude potrebno, reagirati i povećati kapacitet sukladno bookingu.

Također, još jedna odlična vijest za Dubrovnik, koji je ovisan o zračnom prometu. Svega mjesec dana nakon najave charter linije rumunjskog nacionalnog avioprijevoznika između Bukurešta i Dubrovnika, kompanija će za istog touroperatora uvesti još jednu liniju.

Pored redovne charter linije Bukurešt – Dubrovnik – Bukurešt, koja bi trebala krenuti s prometovanjem u lipnju, od 04. lipnja do 15. listopada, jednom tjedno, svakog petka, TAROM će prometovati na liniji Cluj – Dubrovnik – Cluj, zrakoplovima tipa ATR 72-600 kapaciteta 72 putnika.

Foto: Lufthansa

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN