Međimurju nagrada Simply the best za najbolju destinaciju kontinentalnog turizma

Zahvaljujući odabiru za najbolju kontinentalnu destinaciju, Međimurje će sljedeće godine ugostiti turističke djelatnike iz Hrvatske i okolnih zemalja

Autor:  HrTurizam.hr

12. travnja 2024.

Međimurje je i službeno najbolja destinacija kontinentalnog turizma u Hrvatskoj. Najmanja hrvatska županija s velikim turističkim afinitetima dobitnica je nagrade "Simply the best" u izboru Udruge hrvatskih putničkih agencija, poslovno turističke burze PUT i turističkog magazina Way to Croatia, dodijeljenih 10. travnja u Biogradu na moru.

Kategorija Destinacija godine - kontinentalna Hrvatska, dodjeljuje se za kreativnost, inovativnost i razvoj te unapređenje turističke ponude.

Medimurje simply the best nagrada tz medimurje

Međimurcima ova, još jedna nagrada u nizu koje su primili zadnjih nekoliko godina, laska, ali sve koji prate događanja u domaćem turizmu, kao i desetine tisuća turista koji su lani ostvarili 221.103 noćenja - ona ne čudi.

/// Blaga Međimurja: U Svetom Martinu na Muri obilježen upis skelarenja u Registar kulturnih dobara RH

Činjenica je da Međimurska županija ulaže znatne napore i sredstva kako bi Međimurje svrstala ne samo na domaću i europsku, nego i na svjetsku turističku mapu.

Uostalom, prva je to hrvatska destinacija s Green Destination oznakom što je dokaz uspješnog provođenja zelene tranzicije, a čak 13 su međimurskih turističkih objekata nositelji prvih Good Travel certifikata u Hrvatskoj koji jamče visoki standard s fokusom na očuvanje okoliša.

/// Spojivši održivi turizam, slow travel koncept i volonterstvo, Međimurje predstavlja novi iskorak u turističkom razvoju

Okretanje green poslovnoj strategiji izuzima Međimurje iz hrvatskih okvira i kao regiju ga svrstava uz najosvještenije na svijetu kao što su Kostarika, Azori, Palau-Malezija, Galapagos i Slovenija.

Dugogodišnje strateško planiranje u sinergiji Međimurske županije i njezine Turističke zajednice, na čelu s direktorom Rudi Grulom je, smatra međimurski župan Matija Posavec, dovelo do prepoznavanja Međimurja kao predvodnika kontinentalnog turizma. 

"Ova prestižna nagrada je gorivo za nove uspjehe", naglašava župan Posavec. Rudi Grula dodaje kako je Simply the best nagrada, "potvrda puta kojim idu Međimurska županija i Turistička zajednica". Obojica su uvjereni da će ovo veliko priznanje, dodatno potaknuti razvoj međimurskog turizma i dovesti nove posjetitelje.

/// Međimurje u samo dva dana rasprodalo prvi održivi i volonterski turistički proizvod - 'z cugom v zeleno Međimurje

Međimurje se, izuzev svog zelenog krajolika i nenadmašnih vizura, ističe bogatom kulturnom baštinom objedinjenom pod kapom Eko muzeja Međimurja, enogastro ponudom, desecima kilometara uređenih pješačkih i biciklističkih staza, a odnedavno i svjetskim raritetom - orguljama ugrađenima u vidikovac drvene konstrukcije na Mađerkinom bregu.

Medimurje simply the best cikloturizam bicikli tz medimurje

New project 56

Zahvaljujući odabiru za najbolju kontinentalnu destinaciju, Međimurje će sljedeće godine biti domaćin turističkim djelatnicima iz Hrvatske i susjednih joj zemalja, što će dodatno pridonijeti promociji županijskog turizma.

/// Goričko sviralo ili orgulje na vjetru nova je turistička i svjetska atrakcija u Međimurju

Izvor fotografija: Turistička zajednica Međimurske županije

Autor:  HrTurizam.hr

12. travnja 2024.