Međunarodni disc golf turnir Drava Forester u Varaždinu

U Varaždinu će se od 4. do 6. studenog održavati 5. međunarodni disc golf turnir Drava Forester. Popularni sport zaigrat će stotinjak igrača iz cijele Europe, ali i Kanade...

U Varaždinu će se od 4. do 6. studenog održavati 5. međunarodni disc golf turnir Drava Forester.

Popularni sport zaigrat će stotinjak igrača iz cijele Europe, ali i Kanade te SAD-a, a tijekom vikenda će, osim u sportu, uživati u lokalnim znamenitostima,  tradicijskim jelima i vinu te se kroz bogati program popratnih sadržaja družiti s drugim sudionicima, ali i ostalim stanovnicima Varaždina te na taj način upoznavati kulturne i druge običaje domaćina.

Turnir je u Varaždinu prvi put organiziram 2012. godine, uz sudjelovanje 28 igrača iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Norveške, a od tada se kontinuirano razvija i po broju sudionika kao i po količini popratnih sadržaja što su prepoznali mnogi igrači iz Zapadne Europe. Posebno je velik interes igrača iz skandinavskih zemalja kojima je Hrvatska privlačna destinacija zbog povoljnih cijena i ugodne klime. Iz tog razloga, Drava Forester postaje i turistički značajno događanje, a disc golf se pozicionira kao kvalitetan turistički proizvod koji bi mogao dati značajan doprinos razvoju sportsko-rekreativnog turizma u Hrvatskoj, kako na kontinentu tako i na moru.

Posebno zadovoljstvo organizatorima pruža činjenica da će u turniru sudjelovati i američki disc golf profesionalac Philo Brathwaite. Ovaj stanovnik Los Angelesa koji je u desetogodišnjoj karijeri osvojio 21 turnir i koji je trenutno po rejtingu 25. igrač svijeta. Dolazak igrača ovakvog renomea veliki je plus za promociju i daljnji razvoj varaždinskog disc golf turnira i ostalih disc golf događanja u Hrvatskoj.

Više informacija o samom turniru na www.dravaforester.com

Što je disc golf?
Ne znate što je disc golf? Niste jedini, s obzirom da je u Hrvatskoj ovo sport koji tek započinje svoj veliki “boom”. Sport je atraktivan, zanimljiv i ono što je najvažnije – jeftin, kako za organizatore tako i za same igrače. Disc golf se igra vrlo slično klasičnom golfu uz razliku u tome što igrači, umjesto da koriste palicu i lopticu, bacaju posebno dizajnirane diskove u disc golf koš. Najvažnija razlika između klasičnog golfa i disc golfa je da za potonji nisu potrebni skupi, umjetno uređeni tereni već je za dobar teren idealna netaknuta priroda čije uređenje ne zahtijeva nikakve značajnije intervencije u prirodi pa je sport ekološki pogodan.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN