Ministrica Brnjac održala sastanak s direktorima regionalnih turističkih zajednica i Savjetom za oporavak i razvoj turizma

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je održala online redovni sastanak s direktorima regionalnih turističkih zajednica te drugu sjednicu Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021....

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je održala online redovni sastanak s direktorima regionalnih turističkih zajednica te drugu sjednicu Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude.  

Na redovnom sastanku s direktorima regionalnih turističkih zajednica razgovaralo se o realizaciji turističke 2021. godine te oporavku sektora.

Ministrica Brnjac izvijestila je sudionike sastanka o aktivnostima Ministarstva turizma i sporta koja su u tijeku, a koja će obilježiti 2021. godinu. „Vaše sudjelovanje u kreiranju strateških okvira od presudne je važnosti za što kvalitetniju i uspješniju daljnju provedbu turističkih aktivnosti“, poručila je Brnjac te dodala kako pridržavanjem epidemioloških mjera doprinosimo bržoj normalizaciju gospodarskih i društvenih aktivnosti. „I u 2021. naglasak će biti na sigurnosti destinacije, stoga ćemo se ciljanim informativnim kampanjama usredotočiti na naša emitivna tržišta“, zaključila je ministrica.

Drugu sjednicu Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude obilježila je tema uvođenja sigurnosnih oznaka i protokola za ugostiteljske i ostale turističke objekte, što će doprinijeti etabliranju destinacije Hrvatske kao sigurne na emitivnim tržištima. „Uz osiguranje visokih standarda higijene i sigurnosti, tržištu i gostima na taj način šaljemo poruku da vodimo brigu o zdravlju svakog našeg gosta.“ poručila je Brnjac.

Podsjetimo kako se Ministarstvo turizma i sporta priključilo inicijativi Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) kroz oznaku za sigurna putovanja Safe Travels.

Prema okvirnim uputama WTTC-a Ministarstvo turizma i sporta izradilo je prijedlog online obrasca putem kojeg se zainteresirani subjekti mogu prijaviti za dodjelu oznake. Uz oznaku Safe Travels u postupku su i aktivnosti oko kreiranja i nacionalne sigurnosne oznake, a cijeli sustav sigurnosnih oznaka trebao bi zaživjeti početkom 2021. godine. Članovi Savjeta dali su i svoje prijedloge na koji način se oznake i protokoli trebaju uvoditi u ugostiteljske i ostale objekte u cilju što kvalitetnije primjene i prepoznatljivosti istih.

/ / / Hrvatska dobila WTTC pečat za sigurno putovanje

Današnji sastanci još su jedna potvrda kako jačanjem socijalnog dijaloga između privatnog i javnog sektora dolazimo do kvalitetnijih rješenja što nam pomaže u odgovorima na izazove u kojima se nalazimo, zaključuju iz Ministarstva.

Foto: Mints

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN