Motion Travel postao službena agencija najvećeg maratona na svijetu – TCS New York City Marathon 2020!

Zahvaljujući portalu HrTurizam.hr imam čast biti na izvoru informacija, te “moć” da spajam ljude, poduzetnike i turističke priče, sve s ciljem generiranja dodane vrijednosti i sinergije. Do danas sam...

Zahvaljujući portalu HrTurizam.hr imam čast biti na izvoru informacija, te “moć” da spajam ljude, poduzetnike i turističke priče, sve s ciljem generiranja dodane vrijednosti i sinergije. Do danas sam spojio na stotine poduzetničkih turističkih priča u Hrvatskoj. Također, nema veće sreće kada gledaš kako se neke poduzetničke ideje razvijaju iz godine u godinu te uspiju se izboriti za svoje mjesto pod Suncem. Ako u tom procesu u jednom malo dijelu osobno mogu pomoći i pogurati, to je to, moja je misija ispunjena.

Kako ističe Ognjen Bagatin iz Poliklinike Bagatin, važno je slaviti tuđi uspjeh, poticati i graditi percepciju uspjeha u Hrvatskoj. Dokaz kako se može uspjeti u Hrvatskoj.

Once a upon a time… ili priča počinje ovako nekako….

Prije malo više od godinu dana rodila se jedna odlična ideja, ideja koja je odlično pogodila potrebu trkača u Hrvatskoj i ponudila rješenje problema.

Naime, trend trčanja širi se Europom iz godine u godinu, a tako i u Hrvatskoj, a kako ističe Josip Ćorić, kao strastveni trkač nije imao ponudu za odlazak na polu-maratone i utrke po raznim gradovima Europe. I tu se događa onaj klik ili eureka. Kao strastveni ljubitelj putovanja i zaposlenik u agencijskom turizmu, Ćorić se odlučio na osnivanje Motion Travela  jedine agencije u Hrvatskoj specijalizirane za odlazak rekreativnih, amaterskih i profesionalnih trkača i naravno njihovih navijača na utrke unutar Hrvatske i Europe.

Danas nakon malo više od godinu dana te puno rada i truda, Motion Travel postao je službena agencija najvećeg maraton na svijetu – TCS New York City Marathon 2020! 

Tako po prvi puta Hrvatska ima svog turističkog predstavnika za trkače na NY Maraton, a Motion Travel  je uspio pozicionirati Hrvatsku kao jednu od 54 države svijeta koje imaju predstavnika na najvećem trkačkom događaju u svijetu. Ova suradnje omogućit će svim trkačima iz Hrvatske i regije da jednostavnije dođu do informacija, startnina i medalje.

Kako ističe Ćorić, od prvog dana budan je sanjao upravo ovaj trenutak te je korak po korak gradio priču da se san pretvorio u stvarnost.

“Početak komunikacije s organizatorima je bio već u travnju ove godine kada smo slali prvi dio dokumentacije. Od osnutka agencije cilj nam je bio da postanemo službeni ITO (International Tour Operator) za NY maraton, tako da smo pažljivo „step by step“ krenuli u suradnju. Kroz pola godine i ispunjavanje strogih uvjeta koje smo trebali ispuniti, kao što je da budemo ITO jednog od major maratona, a kako smo već drugu godinu ITO za Berlin maraton to nam je bila velika prednost. Nakon slanja ostatka dokumentacije i provjere kvalitete rada, provjere svih stavki kojih smo naveli došla nam je potvrda da će Motion Travel biti službeni ITO i da Hrvatska dobiva prvu turističku agenciju za još jedan veliki svjetski trkački event” govori Ćorić.

Trčanje je trend koji neprestano raste pa tako preko 50 milijuna stanovnika Europske unije redovno trči, a prema riječima Josipa Ćorića, Hrvatska definitivno raste, a najviše i najvažnije je što raste broj trkača, klubova i communityja koji stvaraju nove trkače i nove maratonce.

Trkačka populacija u HR sve više putuje na inozemne utrke gdje im već nudimo atraktivna putovanja i kao krunu ponude želimo trkačima iz regije ponuditi sve major utrke i samim time biti u vrhu svjetske agencijske ponude putovanja na utrke. Teško nam je predvidjeti u kojem se smjeru se razvija niša jer smo trenutni jedini koji idu tim smjerom i pokretači smo kako outgoinga tako i incominga, ali mislimo da idemo dobrim tempom jer nakon godinu i 3 mjeseca već „imamo“ dva majora i u tom periodu imali smo putnika na više od 15 različitih utrka diljem Europe i bilježimo konstantan rast. Definitivni rast vidimo da ponudimo putovanja na svim kontinentima” ističe Ćorić kao svoj novi cilj i san koji želi ispuniti.

Da je velika razlika između želje i cilja, govori i ova odlična priča, kao i nastavak iste, pošto su iz Motion Travel-a nedavno u ponudu ubacili i maraton u Maroku, a za 2020. godinu pripremaju organizaciju putovanja na utrke u Sjevernu Ameriku i Aziju gdje bi definitivno zaživio njihov moto RUN & TRAVEL.

To su ambasadori našeg turizma i poduzetnici svjetionici koji hrabro guraju naprijed unatoč svima i svemu te ruše status quo. Podržite ih. U Motion travel i dalje budni sanjaju te hrabro hodaju korak po korak prema novim ciljevima.

Naslovna fotografija: TCS New York City Marathon / Ilustracija HrTurizam.hr

POVEZANA VIJEST:

OTVORENA PRVA TURISTIČKA AGENCIJA SPECIJALIZIRANA ZA TRKAČE – MOTION TRAVEL

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN