Muzej vučedolske kulture napravio virtualnu e-learning platformu

Iako su muzeji i dalje otvoreni, naravno uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, zbog epidemiološke situacije slabo su posjećeni, pogotovo jer je sva turistička aktivnost trenutna na čekanju. Suočeni s...

Iako su muzeji i dalje otvoreni, naravno uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, zbog epidemiološke situacije slabo su posjećeni, pogotovo jer je sva turistička aktivnost trenutna na čekanju.

Suočeni s novim izazovima, a prateći digitalne trendove, iz Muzeja vučedolske kulture pripremili su dvije novosti kako bi olakšali svih posjetiteljima ipak virtualni doživljaj muzeja. Tako su napravili interaktivni obilazak Muzeja vučedolske kulture kroz 360 stupnjeva, a sada su među prvim, ako ne i prvi muzeji u Hrvatskoj, napravili virtualnu e-learning platformu tj. interaktivan kviz.

Kako je Covid-19 znatno utjecao na posjete muzejima odlučili smo se prilagoditi vremenima te kako i do sada pratimo moderne trendove u tehnologijama, ističe Darko Bilandžić, voditelj marketinga Muzeja vučedolske kulture te kreator virtualne šetnje i kviza te dodaje kako je tako i došla ideja da naprave korak više od virtualnog obilaska i edukativni kviz.

Ovaj kviz spada pod novu buzz riječ “e-learning” u kojoj će posjetitelji kroz 26 pitanja uvidjeti koliko znaju o vučedolskoj kulturi. Kroz interaktivne sadržaje sigurni smo da ćemo korisniku pružiti jedno edukativno i zanimljivo iskustvo te povećati spoznaju o vučedolskoj kulturi” dodaje Bilandžić.

Interaktivni kviz prolazi kroz 13 soba i postava unutar muzeja, te sadrži ukupno 26 pitanja u kojem svi mogu testirati svoje znanje o Vučedolu i naučiti nova saznanja o vučedolskoj kulturi. Nakon točnog odgovora, prikazuje se i kratko objašnjenje točnog odgovora.

Siguran sam da će ubrzo i drugi prepoznati važnost e-learninga kao modernog alata” zaključio je Bilandžić.

Ovo je samo jedan mali primjer digitalizacije turizma, a cijela platforma tek otvara vrata za nadogradnju koja je praktički neograničena. Radi o digitalnoj platformi ili mediju koji je moguće proširiti na razne načine, samo je pitanje kreativnosti i naravno budžeta. Od prodaje suvenira, ulaznica, nagradnih igara, šireg dodatnog sadržaja do raznih interakcija s posjetiteljima.

Bravo za Muzej vučedolske kulture koji prati moderne trendove. Više o interaktivnom kvizu Muzeja vučedolske kulture saznajte OVDJE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN