Najpoznatiji svjetski stručnjaci iz područja zdravstvenog turizma na konferenciji u Crikvenici

Crikvenica i ove godine ugošćuje najpoznatije svjetske stručnjake iz područja turizma, zdravstva i gospodarstva. U organizaciji Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, TZG Crikvenice i Thalassotherapia Crikvenica, održava se dvodnevna konferencija...

Crikvenica i ove godine ugošćuje najpoznatije svjetske stručnjake iz područja turizma, zdravstva i gospodarstva.

U organizaciji Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, TZG Crikvenice i Thalassotherapia Crikvenica, održava se dvodnevna konferencija „Crikvenica International Health Tourism „ koja će se održati 08. i 09. studenoga u hotelu Omorika. Konferencija donosi niz predavanja i radionica s više od 150 sudionika iz Amerike, Velike Britanije, Malezije, Njemačke, Poljske, Francuske, Slovačke, Mađarske i Hrvatske.   

Cilj je konferencije predstaviti svjetske trendove i europska iskustva u zdravstvenom turizmu, prezentirati strateške ciljeve i dostignuća Hrvatske kao i marketinške mogućnosti zdravstvenog turizma te pokazati najbolje primjere iz prakse.

Konferencija će se, među ostalim, baviti pitanjem kako je nastalo „malezijsko čudo“ odnosno kako je Malezija postala zemlja s najrazvijenijim zdravstvenim turizmom na svijetu. Agenciju je osnovala vlada Malezije 2009. godine sa samo jednim ciljem – biti najbolji. Od tada zdravstveni turizam te zemlje godišnje raste između 16 i 17 %. Više detalja donosi SHERENE AZLI, izvršna direktorica agencije Malaysia Healthcare Travel Council (MHTC) i ovogodišnja dobitnica nagrade za životno djelo za rad u području razvoja zdravstvenog turizma u Maleziji. 

ILAN GEVA, američki stručnjak za zdravstveni turizam specijaliziran za pitanje brendiranja još je jedno zvučno ime konferencije. „Kako koristiti povjerenje u stvaranju brenda države, bolnica i ljudi“ tema je njegovog predavanja, a glavna je misao vodilja da tehnologija ne može zamijeniti čovjeka u stvaranju brenda.

Jedan od vodećih europskih stručnjaka KEITH POLLARD, glavni urednik International Medical Travel Journala (IMTJ) govorit će o razvoju zdravstveno-turističke strategije za bolnice i klinike. 

Na konferenciji će biti obrađene i teme poput akreditacija u zdravstvenim ustanovama, povećanje vidljivosti zdravstveno-turističke ponude Hrvatske na internetu, privlačenje inozemnih pacijenata, izgradnja reputacije online, očekivanja i potrebe zdravstvenih turista iz Njemačke i ostale.

Osobitost konferencije su i tri radionice u organizaciji Oslo University Hospital, tvrtke Global Clinic Rating te tvrtke France Surgery. Predviđen je i obilazak zdravstvenih institucija Kvarnera.

Više informacija o konferenciji: http://ciht.com.hr/

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN