Nikolina Brnjac: Nema dokaza da su se njemački i talijanski turisti zarazili kod nas

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 569. Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od...

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 569. Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata.

Njemački i talijanski mediji jučer su objavili vijest kako su desetero njemačkih maturanata i dvije talijanske maturantice zaraženi na otoku Pagu. No, važno je za naglasiti kako za sada nije sigurno gdje su turisti oboljeli, odnosno jesu li bolesni došli u Hrvatsku, jer su se simptomi kod prvih pojavili već trećeg dana odmora, a znamo kako inkubacija traje od 2 do 14 dana (prosječno 5-6 dana).

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac za Dnevnik.hr, sinoć je izjavila je Hrvatska prema istraživanjima sigurna destinacija. “Nema dokaza da su se njemački i talijanski turisti zarazili kod nas. Svi u turističkom sektoru se striktno pridržavamo svih epidemioloških mjera” istaknula je Brnjac.

Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga: Na području grada Paga u protekla 3 tjedna nema oboljelih pacijenata niti pozitivnih osoba na koronavirus–COVID 19

Povodom objavljenog teksta pod naslovom “Talijanski i njemački maturanti vratili se iz Hrvatske s koronom – Više od pola novih slovenskih slučajeva iz Lijepe Naše“ objavljenog , 7. kolovoza 2020. godine na portalu Dnevnik.hr tražimo da se iz istog članka ukloni fotografija gradske plaže Prosika u gradu Pagu jer se time nanosi velika šteta turizmu grada Paga, istaknuli su u svojem priopćenju iz grada Paga te dodali:

Objavljivanje fotografije, ilustracije „Turisti na otoku Pagu“, fotografa Dina Stanina iz agencije Pixsell, krajnje je neozbiljno, neutemeljeno i neprovjereno. Na području grada Paga u protekla 3 tjedna nema oboljelih pacijenata niti pozitivnih osoba na koronavirus–COVID 19. Također, otkazane su sve zabavne i javne manifestacije na administrativnom području grada Paga te nismo poznati kao party destinacija. Na našem području borave turisti koji uživaju u ljepotama i mirnom, obiteljskom odmoru te se kod nas osjećaju sigurno” istaknuo je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN