Nova turistička ponuda Lonjskog polja: Vožnja čamcima na solarni pogon rijekom Strug

Drugi po veličini park prirode u Hrvatskoj, Park prirode Lonjsko polje vodeći se sloganom “Otkrij neotkriveno”, nastavlja razvijati svoju turističku ponudu. Rijekom Strug iz pristaništa u selu Plesmo od...

Drugi po veličini park prirode u Hrvatskoj, Park prirode Lonjsko polje vodeći se sloganom “Otkrij neotkriveno”, nastavlja razvijati svoju turističku ponudu.

Rijekom Strug iz pristaništa u selu Plesmo od ovog će vikenda ploviti dva čamca na solarni pogon. Riječ je o gotovo nečujnim plovilima koji će turistima omogućiti razotkrivanje ljepote do sada samozatajnog pritoka rijeke Save. 

Otkrij neotkriveno – slogan je kojim potičemo goste na dolazak u Park prirode Lonjsko polje, ali i koji nas usmjerava u razvoju posjetiteljske infrastrukture i sadržaja. Naime, upravo mi koji u Lonjskom polju radimo, kao i oni koji ovdje žive, znamo koliko je za doživljaj ljepote ovdašnje prirode važna perspektiva. Zbog toga posjetiteljima želimo pružiti jedinstven pogled na Lonjsko polje – kako onaj s vidikovaca, tako i onaj s rijeka”, rekao je Ivor Stanivuković, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

Uz čamce na solarni pogon posjetitelje u pristaništu u Plesmu očekuju i kanui. Važna informacija za putničke agencije je kako će se čamci moći koristiti vikendima te praznicima uz prethodnu rezervaciju, a preko tjedna po najavi. Također, od Posjetiteljskog centra Krapje do pristaništa u Plesmu posjetitelje će voziti oldtimer traktor s prikolicom.

Vožnje čamcima na solarni pogon Strugom turistima omogućuju da nečujno uplove u predivnu prirodu. Prolazit će kraj nastambi dabrova, vidjeti stoku na ispaši, doživjeti nadlijetanje ptica po kojima je Lonjsko polje poznato među ornitolozima diljem svijeta… zaključio je Stanivuković.

Park prirode Lonjsko polje drugi je po veličini park prirode u Hrvatskoj. Kako bi posjetitelji iz njega otišli sa što više lijepih uspomena, velika se pozornost pridaje razvoju posjetiteljske infrastrukture i sadržaja.

Foto: Tomislav Kor

Povezane vijesti: