Novi projekt spaja ljepote hrvatskih parkova s jedinstvenim doživljajem kampiranja

Hrvatska se može ponositi činjenicom da toliko mala zemlja ima čak 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode te veliki broj prirodnih rezervata, a velika većina nas posjetila je...

Hrvatska se može ponositi činjenicom da toliko mala zemlja ima čak 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode te veliki broj prirodnih rezervata, a velika većina nas posjetila je barem jedan dio tog prirodnog bogatstva.

No, postavlja se pitanje koliko smo zaista doživjeli te zaštićene prirodne oaze? Ne samo kao posjetitelji, nego istinski promatrajući buđenje i smirivanje prirode. Koliko smo duboko osjetili mirise i zvukove prirode u proljeće, ljeto, jesen ili zimu te kojim smo se sve aktivnostima bavili u njima?

Najčešći odgovor i opravdanje su kako živimo užurbanim životima i nemamo vremena ili novaca uživati u prirodnim bogatstvima Hrvatske.

Projekt „CAMPING near PARKS in CROATIA“ spaja nacionalne parkove i parkove prirode s aktivnostima i pristupačnim smještajem na kamp parcelama ili mobilnim kućicama u neposrednoj blizi netaknute prirode parkove.

Sastoji se od brošure s mapom hrvatskih prirodnih ljepota i kampova u blizini parkova te web portala campinginparks.eu, a namijenjen je svim kampistima i ljubiteljima prirode. U projektu sudjeluje čak 18 kampova i ukupno 19 nacionalnih parkova i parkova prirode.

Putem web stranice možete isplanirati svoju rutu, rezervirati kamp smještaj te kupiti ulaznice za nacionalne parkove i parkove prirode. Ona će vam pomoći što bolje organizirati svoje putovanje, kako bi posjetili što više parkova, prirodnih ljepota i kampova.

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN