NP ”Krka” pokrenula novu web stranicu specijaliziranu samo za cikloturizam – Krk Bike

Nacionalni park „Krka“ proširio je svoju turističku ponudu uredivši četrnaest biciklističkih ruta koje spajaju najatraktivnije dijelove parka. A od sada, sve prednosti biciklizma u Nacionalnom parku Krka može se...

Nacionalni park „Krka“ proširio je svoju turističku ponudu uredivši četrnaest biciklističkih ruta koje spajaju najatraktivnije dijelove parka.

A od sada, sve prednosti biciklizma u Nacionalnom parku Krka može se otkriti na jednom mjestu kroz novu web stranicu specijaliziranu samo za cikloturizam – Krka Bike.

Web stranica nudi staze za brdski i cestovni biciklizam te trekking. Sve staze su kružne i detaljno označene, povezane uz razna odmorišta i vidikovce, a osim osnovnih gpx obilježja staza, staze su prikazane i kroz video animaciju preko Relive platforme. “Srednji i gornji tok rijeke Krke idealno su odredište za sve one koji svoj odmor žele provesti aktivno u netaknutoj prirodi zbog svoje specifične konfiguracije terena i prirodnih fenomena u okruženju. Pritom se mislilo na sve tipova biciklista: od početnika preko rekreativaca do profesionalaca – svatko može pronaći pravi izazov za sebe” navode iz NP Krka.

Brdskih ruta ima ukupno pet, namijenjene su biciklistima s dobrom fizičkom kondicijom i naprednim vještinama upravljanja biciklom, a vozi se po uređenim i neuređenim šumskim stazama s usponima i spustovima koji mogu imati i veći nagib. Cestovne rute, kojih je na području Parka tri, karakterizira vožnja sportskim cestovnim biciklima po kvalitetnim asfaltiranim cestama, na rutama iznadprosječne ukupne duljine i različitih visinskih profila. Namijenjene su aktivnim sportašima koji traže fizički zahtjevne sportske izazove. Za aktivne obiteljske izlete u prirodu, kao i za povremene rekreativce, predviđeno je šest treking-ruta, koje kombiniraju vožnju po asfaltiranim cestama s vožnjom po kvalitetnim makadamskim putovima, bez tehnički zahtjevnih dijelova.

Prilikom planiranja biciklističkog izleta na Krku imajte na umu da se ulaznice naplaćuju za ulaze Skradinski buk, Roški slap, Manastir Krka i Burnum, ističu iz Np Krka.

Na YouTube kanalu objavljeno je i pet promotivnih videa koji promoviraju cikloturizam u NP Krka.

Povezane vijesti:

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN