Objavljen Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ 2018.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisuje Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ 2018. Oznaka „Hrvatski otočni proizvod“ može se dodijeliti tradicionalnim i inovativnim proizvodima koje...

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisuje Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ 2018.

Oznaka „Hrvatski otočni proizvod“ može se dodijeliti tradicionalnim i inovativnim proizvodima koje proizvode otočni proizvođači, dodjeljuje se godišnje, u vidu plakete i makete, proizvođačima koji imaju sjedište tvrtke na otocima i koji nominirane proizvode izrađuju na otocima.

U 2017. godini oznaku kvalitete “Hrvatski otočni proizvod” dobila su 73 otočna proizvođača za 141 proizvod i proizvodnu liniju, a ukupno je do sada Oznaku dobilo 279 otočnih proizvođača (od kojih je 24 ekoproizvođač, 26 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla i 6 proizvođača s oznakom izvornosti) za 880 proizvoda i proizvodnih linija s 24 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib, Kornat, Rava, Silba, Zlarin) i poluotoka Pelješca. Radi se o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, džemovi, med), kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima i nematerijalnoj baštini.

Prijedlog odluke o dodjeli oznake „Hrvatski otočni proizvod“ donosi Savjet projekta, a konačnu odluku ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ministarstvo s nositeljima oznake sklapa ugovor na 3 godine. Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ otvoren je do 3. svibnja 2018. godine, a više detalja pogledajte u prilogu.

Prilog:

Javni poziv HOP_2018.pdf

Obrazac_ Zahtjev za dodjelu oznake HOP 2018.docx

Opće informacije o potrebnim analizama


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN