Objavljeni ljetni redovi letenja hrvatskih zračnih luka

Hrvatska aviokompanija Croatia Airlines objavila je novi, ljetni red letenja za 2019. godinu. Ovogodišnje sezonske linije stupaju na snagu od jučerašnjeg dana, 31. ožujka, a vrijede do 28. listopada...

Hrvatska aviokompanija Croatia Airlines objavila je novi, ljetni red letenja za 2019. godinu.

Ovogodišnje sezonske linije stupaju na snagu od jučerašnjeg dana, 31. ožujka, a vrijede do 28. listopada 2019. godine.

Zrakoplovi u vlasništvu Croatia Airlines u redovitom prometu ljetne turističke sezone lete u 24 europske države, odnosno u 38 odredišta, a samo Zagreb je izravno povezan s 24 odredišta u 22 države.

Ljetni red letenja se već uobičajeno uvodi prije uskrsnih blagdana, a postupno će se uvoditi i nove, sezonske linije koje će povezivati emitivna turistička tržišta s Hrvatskom.

Prema podacima Croatia Airlinesa, u prosjeku se radi o 105 letova dnevno. Ove godine se očekuje porast broja putnika od 5 posto u odnosu na prošlu godinu u kojoj je prevezeno njih čak 2,17 milijuna.

Ove godine Croatia Airlines nastavlja letjeti u sva europska odredišta koja su uveli u protekle tri godine. Riječ je o gradovima Stockholmu, Oslu, Helsinkiju, Bukureštu, Lisabonu, Milanu, Pragu, Sankt Peterburgu, Dublinu i Mostaru te relacijama Dubrovnik – München i Split – Kopenhagen. Također, ponovno su dostupni letovi u mnoga druga odredišta poput Atene, Barcelone i Venecije.

Kompletni red letenja Croatia Airlines možete pogledati OVDJE.

Zračna luka Zadar / Facebook

Zračna luka Zadar također je objavila svoj ljetni red letenja koji je stupio na snagu 31. ožujka 2019. godine. U novu sezonu, Zračna luka Zadar ulazi s četiri nove kompanije i 15 novih linija. Očekuje se znatno povećanje prometa na iznad 700 tisuća putnika, odnosno 15 posto više nego lani. Samo Ryanair je najavio 8 novih linija iz Zadra, a to su Hamburg, Köln, Prag, Nürnberg, Milano (Bergamo), Poznan, Krakow i Eindhoven.

U Rijeci je ljetni red letenja također najavljen od 31. ožujka 2019. godine. Prošle je godine Zračna luka Rijeka zabilježila rekordne brojeve od preko 183 tisuće putnika te time ostvarila rast prometa od 30 posto u odnosu na 2017. godinu. U ovogodišnjoj ljetnoj sezoni u Rijeku dolaze tri nova zračna prijevoznika – Volotea, Lufthansa i Air Serbia, koji će letjeti na dva nova odredišta – Marseille i Beograd. U Rijeku dolazi i jedan od najvećih charter prijevoznika, TUI grupa.

Zračna luka Osijek također je obavijestila putnike o ljetnom redu letenja koji vrijedi od 31. ožujka do 26. listopada 2019. godine, baš kao i Zračna luka Split.

Što se novih redova letenja tiče, valja istaknuti i nove linije iz Pule – aviokompanija Jet2.com uvodi liniju Birmingham, a EasyJet Amsterdam i Ženevu.

Ljetni red letenja Zračne luke Dubrovnik pogledajte OVDJE

Naslovna fotografija: Humphrey Muleba, Pexels

Povezane vijesti: