Obnovljeni hotel Esplanade novi ponos Crikveničke rivijere

Dok je prije samo tri i pol godine najveća hotelijerska tvrtka na području crikveničko-vinodolske rivijere Jadran d.d. koja danas u vlasništvu ima 8 hotela, 2 kampa i 2 naselja...

Dok je prije samo tri i pol godine najveća hotelijerska tvrtka na području crikveničko-vinodolske rivijere Jadran d.d. koja danas u vlasništvu ima 8 hotela, 2 kampa i 2 naselja iščekivala izlazak iz stečaja, danas je potpuno rekonstruirani hotel Esplanade primio svoje prve goste.

Najveća je to investicija Jadrana u proteklih dvadesetak godina koja je nastavak investicijskog ciklusa započetog nakon izlaska iz stečaja kojim je do sada obuhvaćen hotel Slaven koji je podignuo kategorizaciju sa dvije na tri zvjezdice, kamp Selce na tri zvjezdice te dva najveća hotela u grupaciji Jadrana – hotel Omorika i Katarina sa dvije na četiri zvjezdice.

Strateškim poslovnim planom Jadrana do 2025. godine upravo je hotel Esplanade, smješten na glavnom gradskom kupalištu i promenadi, predviđen kao najbolji hotel grupacije Jadran, a priprema tog zahtjevnog projekta rekonstrukcije i dogradnje započeta je krajem 2014. godine dok je izvedba projekta koji je izradio zagrebački ured AR projekt Dumančić započela u listopadu prošle godine. Hotel će u početku biti kategoriziran sa visoke četiri zvjezdice, a iz Jadrana u planu imaju njegovo podizanje na pet zvjezdica nakon stabilizacije tržišta više kategorije u destinaciji.

Investicija od 42 milijuna kuna 

Investicija u hotel koji je 2001. godine u većem dijelu izgorio te djelomično bio van funkcije „teška“ je ukupno 42 milijuna kuna, a sastoji se od 30 soba i 8 apartmana sa ukupno 76 kreveta u dva objekta – stari dio izgrađen 1929. godine koji je vraćen u izvorno stanje u kojem se nalazi i restoran te dograđeni dio izgrađen 70-ih godina, a koji je ovim projektom kompletno izmijenjen. Recepcija, SPA centar, konferencijska dvorana te dva bara nalaze se u spojnom dijelu koji je ponovno izgrađen iz temelja dok je nekadašnja poznata plesna terasa dobila bazen te veliko sunčalište na četiri nivoa.

Esplanade je za nas bio poseban izazov, ne samo radi zahtjevnog projekta u poslovnom i tehničkom smislu već i svojeg povijesnog naslijeđa te velikog interesa Crikveničana kod kojih postoji izrazita emocionalna povezanost sa Jadranom, a posebno sa kultnim hotelima kao što je Esplanade. U Esplanadi ne postoje tipske sobe već se traži individualan pristup projektiranju, ali i opremanju, dekoraciji i usluzi. Ovo je naš prvi design hotel za koji planiramo dodatno širenje kapaciteta u današnjoj upravnoj zgradi Jadrana te pansionu Slavija koji se nalaze u neposrednoj blizini hotela čime će Esplanade postati integralni hotel. Želim i ovim putem zahvaliti svim izvođačima, kooperantima, nadzornim inženjerima, radnicima, a posebno zaposlenicima Jadrana na doprinosu koji su dali u ovom projektu“, izjavio je predsjednik Uprave Jadran d.d. Dino Manestar te dodaje kako je u Esplanadi zaposleno 35 zaposlenika Jadrana, a u planu je da taj hotel bude otvoren veći dio godine.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN