Od 2019. iz Dubrovnika izravni letovi za SAD

Od 2019. godine iz Dubrovnika kreću izravni letovi za SAD, javljaju iz Zračne luke Dubrovnik. Tako će Republika Hrvatska preko Zračne luke Dubrovnik nakon dugih 28 godina ponovno biti...

Od 2019. godine iz Dubrovnika kreću izravni letovi za SAD, javljaju iz Zračne luke Dubrovnik.

Tako će Republika Hrvatska preko Zračne luke Dubrovnik nakon dugih 28 godina ponovno biti izravno povezana sa Sjedinjenim Američkim Državama, a zahvaljujući dugotrajnim pregovorima između Zračne luke Dubrovnik i American Airlines-a. Dubrovnik i SAD će biti povezani od 7. lipnja 2019. do 27. rujna 2019., tri puta na tjedan s američkim gradom Philadelphiom, a prometovat će najveći svjetski zrakoplovni prijevoznik „American Airlines“.

Za Dubrovnik će letjeti tipom zrakoplova Boeing 767-300 s kapacitetom 28 visoko luksuznih sjedala u poslovnom razredu i 181 sjedalo u ekonomskom razredu, a tijekom cjelokupnog leta putnicima će biti dostupna Wi-Fi usluga. “Obzirom na sve veći broj dolazaka turista iz SAD-a na Dubrovačko područje, ovo smatramo golemim iskorakom za Dubrovnik i cijelu Republiku Hrvatsku.” ističu iz Zračne luke Dubrovnik.

INAČE, 1783. GODINE DUBROVAČKA REPUBLIKA PRVA JE DRŽAVA U SVIJETU, KOJA JE PRIZNALA SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE.

Zrakoplovna kompanija American Airlines je članica svjetskog zrakoplovnog udruženja „Oneworld“ i trenutačno posjeduje 955 zrakoplova i zapošljava 122.000 zaposlenika. Dnevno obavi 6.700 letova prema 350 odredišta. Philadelphia, koja se nalazi u saveznoj državi Pennsylvaniji je najveće čvorište American Airlines-a na istočnoj obali i najvažnija transferna zračna luka za cijele Sjedinjenje Američke Države. U ime American Airlinesa potpredsjednik kompanije za planiranje letova gosp. Vasu Raja izjavio je sljedeće: “Philadelphia je najveće čvorište American Airlinesa na sjeveroistoku SAD-a i nudi povezivanje s ostatkom SAD-a, Kanade i Karibima. Najznačajnije destinacije su Los Angeles, Miami, Toronto, New Orleans i Bahami.

Inače, u prvih sedam mjeseci na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 93.912 dolazaka i 262.264 noćenja turista iz SAD-a, dok je u gradu Dubrovniku broj dolazaka turista iz SAD-a u prvih sedam mjeseci  77 047, (24 % više nego lani), a ostvareno je 215 457 noćenja, što je 19% više nego u prvih sedam mjeseci 2017. godine.

POVEZANA VIJEST: PROMOCIJA HRVATSKE NA VIRTUOSO TRAVEL WEEKU

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN