Održan 1.281 sastanak u sklopu prve nacionalne kongresne burza MEETEX

Uspješno je završena prva nacionalna kongresna burza MEETEX (Croatian Meeting Experience Summit). Burza se održala od 19. do 21. ožujka u hotelu The Westin u Zagrebu, u organizaciji Hrvatske...

Uspješno je završena prva nacionalna kongresna burza MEETEX (Croatian Meeting Experience Summit).

Burza se održala od 19. do 21. ožujka u hotelu The Westin u Zagrebu, u organizaciji Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) i tvrtke Inovativni eventi.

Prvo izdanje MEETEX-a okupio je 60 inozemnih poslovnih kupaca iz specijaliziranih agencija, korporacija i međunarodnih strukovnih udruženja. Između ukupno 72 izlagača, njih 56 su bili predstavnici hotela, agencija PCO (Professional Congress Organizer) i DMC (Destination Management Company) te turističkih zajednica, a ostalih šesnaest bili su predstavnici tvrtki pružatelja tehničko-produkcijskih usluga u poslovnom turizmu.

Kroz dva radna dana održan je ukupno 1.281 sastanak jedan-na-jedan s izlagačima iz cijele Hrvatske, ističu organizatori.

Hrvatska, kao vodeća kongresno-incentive destinacija u ovom dijelu Europe se trudom organizatora, podrškom sponzora te stručnim prezentiranjem usluga i profesionalnošću svih izlagača uspješno predstavila kupcima. Potvrda toga je činjenica da je na burzi bilo konkretnih upita za organizaciju skupova i incentive putovanja u Hrvatsku i od novih kupaca. Ovo je odličan ‘novi start’ i temelj daljnjem jačem brendiranju Hrvatske kao destinacije poslovnog turizma, budući da smo kao brend na europskom i svjetskom tržištu predominantno percipirani kao odmorišna destinacija“, izjavio je Adem Braco Suljić, direktor MEETEX-a.

Inozemni kupci stigli su iz 21 zemlje diljem Europe te su održani sastanci i s predstavnicima pojedinih hrvatskih strukovnih udruga i korporacija koje su organizatori većih poslovnih događanja.

Radni dio MEETEX-a moderirali su domaći i strani stručnjaci s područja poslovnog turizma.

Uz radni dio programa, sudionicima je organiziran i društveni program kroz koji su doživjeli Zagreb kao visokokvalitetno odredište poslovnog turizma. Burzu su posjetili i studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, sa smjera Turizam.

S obzirom na uspjeh prve poslovne burze, Ranko Filipović, predsjednik HUPKT-a, izjavio je kako će MEETEX nastaviti svoj rad i u narednim godinama. „Vjerujemo da će MEETEX, uz sve potrebne aktivnosti tržišne komunikacije koje provode HTZ  i turističke zajednice na nižim razinama, biti važna ‘poluga’ u ostvarivanju cilja rasta prodaje i profitabilnosti na tržištima poslovnog turizma“, zaključio je Filipović.

Vijesti: