Održana edukacija za sigurnost vlasnika obiteljskog smještaja Zadarske županije

U okviru preventivnog projekta “Sigurnost u turizmu Zadarske županije” koji se već šestu godinu  provodi u organizaciji Policijske uprave zadarske, Zadarske županije, Sveučilišta u Zadru te Turističke zajednice Zadarske...

U okviru preventivnog projekta “Sigurnost u turizmu Zadarske županije” koji se već šestu godinu  provodi u organizaciji Policijske uprave zadarske, Zadarske županije, Sveučilišta u Zadru te Turističke zajednice Zadarske županije, u Preku je održana “Edukacija za vlasnike obiteljskog smještaja na području Zadarske županije”. Tom prilikom okupili su se predstavnici turističkih zajednica i iznajmljivači u privatnom smještaju otoka Ugljana i Pašmana, prenosi Zadarska županija.

Ivana Marić, policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika PU Zadarske, upoznala je nazočne sa statističkim podacima o kaznenim djelima koja se događaju tijekom turističke sezone i ukazala na važnost samozaštitnog ponašanja svakog pojedinca u sprječavanju počinjenja kaznenih djela, osobito imovinskih.

Tomislav Klarin

Kako bi se utjecalo na povećanje razine samozaštitnog ponašanja građana i razine opremljenosti objekata sredstvima tehničke zaštite te smanjio rizik da ciljane skupine postanu žrtve kaznenih djela, u okviru ovog projekta, provodila su se istraživanja, a njegove rezultate predstavio je Tomislav Klarin s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru. U svom izlaganju istaknuo je važnost sigurnosti kao elementa turističke ponude jer je ona gotovo preduvjet dolaska gosta u određenu destinaciju. Iznoseći podatke iz drugih istraživanja koje je Sveučilište u Zadru provodilo, ukazao je na pozitivne i negativne učinke turizma u Zadarskoj županiji kao turističkoj destinaciji, posebice na one koji su se odnosili na njeno otočno stanovništvo.

U okviru ovog preventivnog projekta županijski Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove, u suradnji s PU zadarskom, tiskao je letke “Siguran odmor“ sa savjetima o samozaštitnom ponašanju koji su uručeni iznajmljivačima i zaposlenicima turističkih zajednica kako bi oni, kao multiplikatori, savjete prenijeli što većem broju građana i turista koji borave u njihovim smještajnim objektima.

Damir Hordov

Damir Hordov iz Turističke zajednice Zadarske županije upoznao je iznajmljivače s projektom označavanja kvalitete u obiteljskom smještaju brend imena “Welcome” kao i pripadajuće podbrendove “City”, “Rural”, “Family” i “Bike”. Kako je riječ o skupini standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja te nadopuni postojećeg sustava kategorizacije s ciljem povećanja konkurentnosti i razine kvalitete apartmana, soba i kuća koje se privatno iznajmljuju, pozvao je nazočne iznajmljivače da se uključe u ovaj Klub kvalitete. Marketinškim udruživanjem stvaraju se preduvjeti za jačanje turističke sezone i pozicioniranje Zadarske županije kao prepoznatljive turističke destinacije.

Sanja Bubičić

U nastavku predavanja, Sanja Bubičić iz Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove, naglasila je da Zadarska županija vodi osobitu brigu o privatnim iznajmljivačima otočnog i ruralnog područja te je, prepoznajući potrebu podizanja kvalitete smještaja u postojećim kapacitetima te podizanja razine pružene usluge, plasirala program kreditiranja uz subvencioniranu kamatnu stopu za odobrene kredite.

One iznajmljivače koji su već dobri domaćini te su uređenjem svojih soba, apartmana/studio apartmana i kuća za odmor i pripadaju klubu kvalitete “Welcome”, ostvarili hvalevrijedne iskorake u kvaliteti i originalnosti ponude, Sanja Bubičić pozvala je da se prijave na Javni poziv za dodjelu “Welcome” nagrada za najbolje iznajmljivače. On će biti objavljen u listopadu na mrežnoj stranici Zadarske županije, a pobjednici će biti proglašeni i službeno nagrađeni u sklopu svečane dodjele nagrada tijekom prosinca 2019. godine. Novčane nagrade uz plakete će se dodijeliti uz predstavnike medija čime se, osim prepoznavanja, želi osigurati i medijski intenzivno promoviranje izvrsnosti, kreativnosti i profesionalnosti u području pružanja usluga privatnog smještaja kao i dodatno poticanje procesa inovacije u turističkoj ponudi te međusobno povezivanje i razmjenu iskustava svih aktera u turističkoj ponudi Zadarske županije.

Namjera je nastaviti s obilaskom i edukacijom privatnih iznajmljivača dislociranih područja Zadarske županije.

Izvor / foto: Zadarska županija

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN