Otok Pag kao predvodnik našeg turizma. Ključna riječ je sinergija i proaktivnost

Novi promotivni turistički video spot otoka Paga poručuje “No Man is an Island..yet we are all looking for one… “ Promotivni film nastao je u suradnji i organizaciji Turističkih...

Novi promotivni turistički video spot otoka Paga poručuje “No Man is an Island..yet we are all looking for one…

Promotivni film nastao je u suradnji i organizaciji Turističkih zajednica otoka Paga: TZG Novalja, TZG Pag, TZO Kolan, TZO Povljana, TZM Stara Novalja ili u organizaciji svih turističkih zajednica otoka Paga i to je glavna priča. Što je još jedan nastavak sinergije i suradnje potpisanim Sporazumom o projektnom udruživanju lokalnih turističkih zajednica na otoku Pagu.

Otok Pag postaje destinacija jedinstvene turističke ponude, od prvih kadrova na Paškom mostu do najsjevernije točke na punti Luna. Sve ljepote našeg najdužeg jadranskog otoka saželi smo u ovaj promotivni film kojim želimo pokazati koliko volimo svoj otok Pag i želimo toplu cjelogodišnju dobrodošlicu turistima koji nam dolaze. Putujemo kao turisti da bismo se kao prijatelji ili obitelj povezali jedni s drugima, ali i s našim domaćinima, novim krajevima i predivnom prirodom, kulturnom baštinom, nezaboravnim događajima i otočnom gastronomijom. Nijedan čovjek nije otok sam za sebe, vi pronađite svoj na otoku Paguporučuju iz turističkih zajednica otoka Paga.

Film production: Moonstone Production d.o.o.
Producer: Marko Kapitanović
Director: Antea Ratković
Camera: Marko Kapitanović, Dragan Kovačević, Antea Ratković
Editing: Dragan Kovačević
Music: Bensound – Adventure, Scott Buckley – Ascension 
Concept and Supervisior: Agencija Libra d.o.o.

Da potpisan sporazum o projektom udruženju nije samo slovo na papiru, najbolji je dokaz ovogodišnji odličan novi projekt Pag Outdoor Summer Weekend tj. konceptu aktivnih tjedana koji će se održavati s licenciranim i iskusnim trenerima u različitim oblicima aktivnog turizma.

/ / / SINERGIJA TURISTIČKIH ZAJEDNICA NA DJELU, A NE SAMO NA PAPIRU. BRAVO ZA TURISTIČKE ZAJEDNICE OTOKA PAGA

Cilj ovog zajedničkog projekta je promicati otok Pag kao destinaciju za aktivni i gastro turizam te  promicanje kulture i tradicije otoka Paga koji će se događati svakog vikenda do kraja kolovoza u suradnji sa TZG Pag, TZG Novalja, TZO Kolan, TZO Povljana i TZM Stara Novalja.

Ovog vikenda aktivno i dalje na otoku Pagu

Ovog vikenda nastavlja se PAG SUMMER OUTDOOR WEEKEND za sve ljubitelje aktivnog turizma i uživanja u prekrasnim pejzažima mjesečevog otoka.

Prvog dana kolovoza zaljubljenici u brdski biciklizam kreću na stazu romantičnog naziva „Zagrljaj kamena i vjetra“  koji će uživati u tišini prirode  i u mnoštvu neobičnih i atraktivnih područja oblikovanih poznatom paškom burom. Na samom vrhu Kiršina (263 m) dočekat će ih polje jedinih otočnih vjetroelektrana u Hrvatskoj kao svjedok skladnog spoja prošlosti i budućnosti.

Trud sudionika biti će nagrađen nevjerojatno dojmljivim pogledom na grad Pag,  na fascinantna solanska polja, na Velebit i Velebitski  kanal. U nedjelju, 2, kolovoza ljubitelji sve popularnijeg nordijskog hodanja imat će prigodu krenuti na neobičnu i zanimljivu stazu „Sunčani sat“ u mjestu Vlašići.

Za osmišljavanje, izradu i provođenje koncepta ovih atraktivnih događanja zaduženi su Run Croatia i Udruga Kissa u suradnji s otočnim turističkim zajednicama. 

Nakon tri uspješna aktivna vikenda na otoku Pagu, veseli nas da ćemo ovog nadolazećeg vikenda aktivnim turistima omogućiti upoznavanje južnog dijela otoka Paga. Imamo dvije atraktivne discipline, brdski biciklizam u subotu, 1.8. u gradu Pagu i dan kasnije, .2.8. nordijsko hodanje u Vlašićima. U obje discipline moći ćete upoznati ono najljepše što vam nudi južni dio otoka Paga.“, kazao je Berislav Sokač iz Run Croatia.

Priključite nam se na jednoj od najdojmljivijih staza našeg mjesečevog otoka. Okruženi plavim nebom, bjelinom kamena i modrim morem uživat ćete u slobodi postojanja i kretanja na najjužnijem dijelu otoka. Pogled sa Sunčanog sata na Velebit, Paški most, Ljubački zaljev, otočić Sikavac i zelene vrhove otoka Ugljana u daljini dugo ćete prebirati po mislima. Staza vodi iz Vlašića preko brda do makadamske ceste ka Sunčanom satu koji je u neka davna vremena napravio zaljubljenik u Sunce, more i paški krš. Hodat ćemo osam kilometara. Po povratku okrijepit ćemo se Paškom marendom. Na početku dobiti ćete kratke upute za učinkovito nordijsko hodanje“, navela je voditeljica Silvija Zoković i  pozvala sve ljubitelje nordijskog hodanja da pod stručnim vodstvom sebi priušte nezaboravno jutro ovogodišnjeg ljetovanja.  

Otok Pag kao predvodnik našeg turizma

Jedan otok i jedna zajednička vizija – hrabri korak naprijed da otok Pag postane jedna turistička destinacija, što je jedino logično i u konačnici produktivno. Otok Pag je jedna destinacija, kao i svaki drugi otok.

Naravno svaki početak je težak, ima još puno posla da se zaokruži cijela priča, no sinergija svih turističkih zajednica ide dalje i to je najbolja vijest. U planu su još mnogi projekti, i pozivam sve da podržimo ovaj odličan pozitivan primjer sinergije i proaktivnosti na otoku Pagu. Može se, samo je potrebna volja. Bilo bi zanimljivo vidjeti i da HTZ ozbiljno podrži ovaj projekt. U najmanju ruku je čudno što HTZ na ovom primjeru nije poentirao i podrškom pokazao u kojem smjeru mora ići naš turizam. Ovo je jedinstven primjer u našem turizmu, i zaslužuju svu podršku. Osobno da sam na poziciji direktora HTZ-a sam bi došao na jedan od programa PAG SUMMER OUTDOOR WEEKEND te time snažno poslao poruku svima u turizmu kako je sinergija imperativ. Pogotovo u današnjem kontekstu, gdje je podrška ovakvim projektima više nego potrebna. No, to je samo moje glasno razmišljanje.

Otok Pag se upravo u najtežim trenutcima za naš turizam pokazao kao predvodnik našeg turizma kroz sinergiju i proaktivnost, usprkos svim otežavajućim okvirima. U najmanju ruku, isti proces se očekuje i od drugih otoka, jer otok je jedna destinacija i jedan brend.

Bravo za otok Pag.

Autori fotografija: Turistička agencija Perla Pag, Zona srca – Klub nordijskog hodanja i udruga Volim Vlašići (Pedalom po Pagu).

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN