Otvorene prijave za Mrežu kreativnih gradova UNESCO-a

Na mrežnim stranicama Creative Tourism Network objavljen je natječaj za pridruživanje UNESCO-voj mreži kreativnih gradova, a spremni su pomoći potencijalnim prijaviteljima u podnošenju prijava. UNESCO mreža kreativnih gradova (UCCN)...

Na mrežnim stranicama Creative Tourism Network objavljen je natječaj za pridruživanje UNESCO-voj mreži kreativnih gradova, a spremni su pomoći potencijalnim prijaviteljima u podnošenju prijava.

UNESCO mreža kreativnih gradova (UCCN) nastala je 2004. godine, a nastoji ojačati suradnju s i među gradovima koji su prepoznali kreativnost kao strateški čimbenik održivog razvoja s obzirom na gospodarske, društvene, kulturne i ekološke aspekte.

Mreža danas broji 180 gradova iz 72 zemlje iz svih dijelova svijeta. Ulaskom u Mrežu, gradovi priznaju svoju predanost dijeljenju najboljih praksi, razvoju partnerstva koja promiču kreativnost i kulturne industrije, jačanje sudjelovanja u kulturnom životu i planovima urbanog razvoja. Mreža kreativnih gradova UNESCO-a pokriva sedam kreativnih područja: obrt i narodnu umjetnost, dizajn, film, gastronomiju, književnost, medijske umjetnosti i glazbu.

Prijaviti se mogu svi gradovi država članica UNESCO-a i pridruženih članica. Ne postoji ograničenje broja stanovnika u gradu koji se prijavljuje za članstvo u Mreži. Za prijavu je potrebno pristupiti dokumentima koji su navedeni na službenoj stranici i saznati što je potrebno kako bi grad postao kreativni grad UNESCO-ve mreže.

Rok za prijavu je 30. lipanj 2019., do ponoći, a imena novih Kreativnih gradova za 2019. godinu bit će objavljena do kraja godine.

Nepotpune prijave ili one koje su primljene nakon tog datuma neće se ocjenjivati. Prijave se moraju podnijeti na engleskom ili francuskom jeziku.

Više informacija, kao i vodič za prijavu te prijavni obrazac, možete pronaći OVDJE.

Izvor / foto: Ministarstvo turizma; UNESCO

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN