Otvorene prijave za projekt poticanja razvoja kulturnih ruta Routes4U

„Routes4U“ zajednički je program Vijeća Europe i Europske unije kojim se nastoje povezati turizam i kultura u četiri makro-regionalne strategije EU (Baltička/EUSBSR; Dunavska/EUSDR; Jadransko-jonska/EUSAIR; Alpska/EUSALP) s aktivnostima certificiranih kulturnih...

„Routes4U“ zajednički je program Vijeća Europe i Europske unije kojim se nastoje povezati turizam i kultura u četiri makro-regionalne strategije EU (Baltička/EUSBSR; Dunavska/EUSDR; Jadransko-jonska/EUSAIR; Alpska/EUSALP) s aktivnostima certificiranih kulturnih ruta na tim područjima.

Projekt traje 30 mjeseci (2017.-2020.) i ima za cilj poticanje regionalnog razvoja kroz program kulturnih ruta Vijeća Europe u četiri makroregije Europske unije, u skladu s Faro konvencijom.

U okviru ovoga programa objavljeno je sedam poziva za dostavu prijedloga za sedam projekata posebno priređenih za sve četiri makro-regionalne strategije. Projektni prijedlozi imaju za cilj stvaranje dodane vrijednosti kako za program kulturnih ruta Vijeća Europe tako i za makroregionalne strategije.

Rok za prijavu je 9. rujna 2019. godine (do 18 sati), a razdoblje provedbe odobrenih projektnih prijedloga je od 15. listopada 2019. do 1. ožujka 2020. godine.

Hrvatska sudjeluje u dvije makro-regionalne strategije: Dunavskoj i Jadransko-jonskoj u okviru koje je prihvaćen prijedlog stvaranja nove kulturne rute pod nazivom “Ruta rimske baštine“.

Zahtjevi se šalju na routes4u@coe.int.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Izvor / foto: Ministarstvo turizma; Routes4U

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN