Otvorene registracije za MEETEX 2024: najveće okupljanje profesionalaca iz kongresnog i poslovnog turizma

Nova lokacija MEETEX-a

Autor:  HrTurizam.hr

5. listopada 2023.

OTVORENE SU REGISTRACIJE ZA MEETEX 2024, NAJVEĆE MEĐUNARODNO OKUPLJANJE PREDSTAVNIKA KONGRESNOG I POSLOVNOG TURIZMA U HRVATSKOJ

Nakon uspješnog petog izdanja MEETEX-a, održanog ove godine u ožujku, otvorene su registracije za sljedeću godinu.

Ovo najveće međunarodno B2B okupljanje profesionalaca iz kongresnog i poslovnog turizma u Hrvatskoj, na prošlom izdanju okupilo je više od 160 sudionika iz cijelog svijeta te rezultiralo s više od 2.000 sastanaka s isključivo Hrvatskim dionicima ove lukrativne turističke niše.

HRVATSKA SVE ATRAKTIVNIJA DESTINACIJA ZA POSLOVNI TURIZAM

Pokazatelj je to da Hrvatska postaje sve atraktivnija destinacija za organizaciju raznih konferencija, evenata, poslovnih susreta i doživljaja. Tome smo mogli svjedočiti i ove godine jer se niz novih atraktivnih događanja organizirao upravo u Hrvatskoj - Zagreb, Rovinj, Split, Dubrovnik i Opatija samo su neki gradovi domaćina koji su ugostili veliku količinu poslovnih evenata.

Segment poslovnog turizma iznimno je važan za razvoj turizma na destinaciji tijekom cijele godine. Poslovni gosti dolaze u proljeće i jesen, dakle van glavne sezone, čime je produžuju i to na vrlo kvalitetan način. Njihova potrošnja je nekoliko puta viša od potrošnje odmorišnih gostiju te generiraju i do 30% ukupnog prometa u turizmu. 

Hrvatska osim prirodnih ljepota, bogate kulturne baštine, gastronomije i dobre povezanosti nudi niz mogućnosti za organizaciju raznih poslovnih događanja i putovanja.

Zato su okupljanja kao MEETEX važna za industriju te odlična prilika za povezivanje. Sljedeće godine MEETEX će se održati od 12. do 14. ožujka u Zagrebu. Novost je da će se ova najveća međunarodna poslovna burza u Hrvatskoj, održati na novoj lokaciji, pa će tako domaćin u 2024. biti Hilton Zagreb Conference & Event Centar gdje će biti centralno mjesto povezivanja domaćih izglača i stranih gostujućih kupaca.

“Nakon prvih pet izdanja u Westin Zagreb hotelu MEETEX selimo u Hilton i sigurni smo da ćemo jednako kvalitetno uspjeti ponoviti pozitivnu atmosferu koju smo imali u prethodnim godinama, te po rezultatima čak i premašiti do sad najbolje izdanje - ono iz 2023. MEETEX nije bez razloga među top 10 burzi ove vrste u Europi, na čemu osim profesionalnom i vrijednom teamu moram zahvaliti i našim vjernim partnerima” izjavio je Adem Braco Suljić, suosnivač i direktor MEETEX-a.

Svi zainteresirani izlagači imaju prilike prijaviti se za Super Early Bird tarifu koja vrijedi za sve registracije do 31. listopada 2023. ali s ograničenjem dostupnih mjesta. Prijaviti se možete putem MEETEX web stranice

Foto: MEETEX

Autor:  HrTurizam.hr

5. listopada 2023.