Nordijsko hodanje kao motiv dolaska? Da svakako, nađite svoju nišu

Od 27. do 29. rujna grad Pag bit će domaćin manifestacije “Nordijsko hodanje na mjesečevom otoku” koja se ove godine održava po prvi puta. U tri dana vikenda sudionike...

Od 27. do 29. rujna grad Pag bit će domaćin manifestacije “Nordijsko hodanje na mjesečevom otoku” koja se ove godine održava po prvi puta.

U tri dana vikenda sudionike očekuje aktivan i bogat program na stazama koje su osmišljene u sklopu projekta “Uspostava staza za nordijsko hodanje i pješačenje na području TZ grada Paga“. Hodači će tijekom vikenda izmijeniti čak četiri lokacije – grad Pag, Vlašiće, Dinjišku i Šimune.

Cilj ove sportsko-rekreativne manifestacije jest promovirati aktivan način života te upoznati sudionike s prirodnim i kulturnim ljepotama grada i otoka Paga kao i gastronomskom ponudom.

”Kroz ovu manifestaciju želimo promovirati mogućnost pješačkog turizma, najaviti projekt koji je u tijeku i privući turiste u pred i post sezoni. Nordijsko hodanje, kao jedan od rastućih trendova u aktivnom načinu života i turizmu, nudi dodanu vrijednost pješačkom turizmu kao i hodanju za zdravlje” ističu iz TZ Paga.

Nordijsko hodanje je aktivnost pogodna za osobe svih dobnih skupina, a za razliku od običnog hodanja aktivira cijelo tijelo kroz upotrebu posebnih štapova pri hodanju. Štapovi za nordijsko hodanjem izrađeni su od laganih materijala, a mogu biti teleskopski ili fiksni. Ovaj oblik rekreacije veoma je popularan u svijetu te pridonosi proširenju ponude pješačkog turizma. Preporučljiv je osobama kojima je trčanje prezahtjevno, a i dalje se žele kretati i biti aktivni u grupi te na svježem zraku.

Prijave za sudjelovanje na manifestaciji traju do 20. rujna, a prijaviti se možete OVDJE.

Prošli tjedan u Lici održan je 2. Festival hodanja, a koji je okupio preko 1.000 posjetitelja. Nađite svoju nišu i u tome bude najbolji.

Foto: TZG Pag

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN