Pointers Travel i Rentlio predstavljeni kao najperspektivniji turistički startupovi u Hrvatskoj

Portal EU-Startups objavilo je popis od deset hrvatskih startupova na koje treba obratiti pozornost u 2019. godini. Između pregršta zanimljivih i perspektivnih malih razvojnih kompanija, EU-Startups su se odlučili...

Portal EU-Startups objavilo je popis od deset hrvatskih startupova na koje treba obratiti pozornost u 2019. godini.

Između pregršta zanimljivih i perspektivnih malih razvojnih kompanija, EU-Startups su se odlučili za njih deset potencijalno najuspješnijih. Startupovi su iz raznih područja od kulinarstva, preko transporta, pa sve do agronomije. No, mi ćemo se predstaviti dva startupa s popisa koji su turistički orijentirani.

Pointerstravel.com

Jedan od njih je Pointers Travel. Naime, riječ je o aplikaciji koja služi kao online turistički vodič za odredišta diljem Hrvatske, Njemačke, Južne Afrike i Sjedinjenih Američkih Država. Sadrži detaljne informacije o gradovima i otocima, odnosno plažama, špiljama, dvorcima, ali i restoranima, noćnom životu, događanjima, shoppingu i samom smještaju. Startup je osnovan 2015. godine sa sjedištem u Osijeku, a tijekom godina se proširio na New York, Floridu, Köln, nekoliko gradova u Južnoafričkoj Republici te je čak razvio stranicu za britanske tvrtke koje traže poslovni prostor kako bi se preselile u Njemačku zbog situacije oko Brexita.

Više o Pointers Travelu možete pronaći OVDJE.

Rentl.io

Druga aplikacija s EU-Startups popisa je Rentlio. Ona pojednostavljuje život iznajmljivača, hostela i vlasnika malih hotela, omogućujući im da se usredotoče na svoje goste. Putem aplikacije pružatelji smještaja mogu upravljati različitim administrativnim zadacima, kao što je sinkronizacija rezervacija preko više kanala, uključujući Booking.com, Expediju i Airbnb, skeniranje osobnih iskaznica i putovnica u stvarnom vremenu, fakturiranja, statističkih podataka i još mnogo toga. Rentlio je osnovan 2014. godine sa sjedištem u Zadru.

Ostale informacije o Rentliju nalaze se OVDJE.

Na popisu se nalaze još startupovi TalentLyft HR pomagalo za kompanije, Mediatoolkit alatka za monitoring branda, Gideon Brothers AI pomagalo za logistiku i proizvodnju, GammaChef kulinarski robot, HUBBIG logistička i transportna aplikacija, ExRey video-pretraživač, Agrivi agronomsko pomagalo i Amodo platforma za Internet stvari.

S ovakvim sjajnim idejama i inovacijama možemo pozitivno gledati u budućnost, ne samo turizma, već i drugih grana gospodarstva. No, promjenom korporativne klime u Hrvatskoj, trebamo raditi na tome da ovakve perspektivne startupove ne tjeramo van zemlje, nego ih zadržimo i ulažemo u njih.

Vijesti: