Poliklinika Bagatin opet među finalistima za IMTJ, ove godine čak u dvije kategorije

– Četvrtu godinu zaredom smo u finalu za laskavu titulu najbolje međunarodne klinike za estetsku kirurgiju, ali i prvi put za jednu specifičnu kategoriju – izniman odgovor na okolnosti...

– Četvrtu godinu zaredom smo u finalu za laskavu titulu najbolje međunarodne klinike za estetsku kirurgiju, ali i prvi put za jednu specifičnu kategoriju – izniman odgovor na okolnosti vezane uz virus COVID-19, prema IMTJ-u, javljaju iz Poliklinike Bagatin.

Radi se o najznačajnijoj konferenciji za zdravstveni i medicinski turizam u Europi – International Medical Travel Journal – IMTJ, a koja okuplja najprestižnije svjetske medicinske ustanove. Još jedan dokaz i priznanje izvrsnosti naših zdravstvenih klinika, pa tako i u kontekstu zdravstvenog turizma.

Pronaći Polikliniku Bagatin ( PB ) na samom vrhu popisa finalista najboljih poliklinika na svijetu prema IMTJ-u više nije nikakva novost. Dapače, PB nakon brojih globalnih nagrada i priznanja, prošle godine Poliklinika Bagatin bila je proglašena najboljom klinikom za estetsku kirurgiju na svijetu i to prema ocjeni 16 stručnjaka iz cijelog svijeta. Također, Poliklinici Bagatin su istovremeno uručene i dvije Temos International akreditacije za izvrsnost u medicinskom turizmu ( Quality in International Patient Care i Excellence in Medical Tourism ).

Zdravstveni turizam može i mora biti jedan od mnogo generatora investicija i rasta u Hrvatskoj i rješenje po pitanju sezonalnosti” – Ognjen Bagatin / Foto_Poliklinika Bagatin

Poliklinika Bagatin finalisti u čak dvije kategorije za IMTJ

Ove su godine iz Poliklinike Bagatin nominirani za čak dvije kategorije: za najbolju međunarodnu kliniku za estetsku kirurgiju te za odgovor na pandemiju virusa COVID-19.

Jedno je biti najbolji, a nešto sasvim drugo je zadržati istu kvalitetu te ostati biti najbolji ili u samom vrhu. No, usprkos ovoj izvanrednoj godini, Poliklinika Bagatin ne samo da je ostala na visokim zdravstvenim standardima, nego je pojačala i proširila svoje zdravstvene ekspertize.

Tako se kirurški tim Poliklinike Bagatin može pohvaliti i dvjema internacionalnim liječnicama koje doprinose poboljšanju razine zadovoljstva inozemnih, ali i domaćih pacijenata. Dr. Judith Deutch, rođena i obrazovana u Sjedinjenim Američkim Državama, vrhunska je trenerica reanimacije koja godišnje sudjeluje u 1.000 operacija, dok je Dr. Maja Malić, specijalistica otorinolaringologije s glavnim područjem interesa za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju lica. Samo dio novih jakih zdravstvenih i stručnih zvijezda Poliklinike Bagatin.

Biti finalistom u kategoriji najbolje međunarodne klinike za estetsku kirurgiju nije nam strano, a osim široke ponude zahvata estetske kirurgije možemo se pohvaliti i jednim od najboljih liječničkih timova. Kontinuirane edukacije na poljima specijalizacije svih naših kirurga, certifikati i akreditacije za kvalitetu već su potvrđene, no, rečeno sportskim rječnikom, hat-trick u osvajanju nagrade za najbolju međunarodnu kliniku za estetsku kirurgiju ono je čemu težimo – zaključuju iz Poliklinike Bagatin.

Osim jačanja stručnog tima, Poliklinika Bagatin konstantno podiže ljestvicu i kroz suvremene uređaje prateći tako najnovije tehnološke trendove.

Jedan od takvih je i najnaprednija laserska zvijezda današnjice iz područja neinvazivnih tretmana – Emerald hladni laser za redukciju masnih stanica. Tako je Poliklinika Bagatin postala prva klinika u Europi koja je predstavila najnapredniji laserski tretman za oblikovanje tijela Emerald.

European Patient Experience & Innovation Congress – EPIC

Također, u ožujku u Dubrovniku, Poliklinika Bagatin je trebala organizirati kongres pod nazivom European Patient Experience & Innovation Congress – EPIC, u suradnji s Cleveland Clinic, svjetski poznatom klinikom u pružanju najviše razine zdravstvene skrbi o pacijentima, no koji je zbog epidemije koronavirusa otkazan tj. održan virtualno u online formatu.

Svakako treba spomenuti i kako je Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera također još jedan od hrvatskih predstavnika među finalistima za IMTJ Medical Travel Awards 2020. godine, i to u kategoriji za klaster zdravstvenog i medicinskog turizma godine. 

Zbog pandemije novog koronavirusa, ceremonija dodjele nagrada ove će se godine održati u online okruženju te će pobjednici biti objavljeni tijekom virtualne ceremonije dodjele nagrada u četvrtak, 24. rujna 2020., na kraju završnog dana IMTJ Medical Travel Summita.

Hrvatska kao predvodnica zdravstvenog turizma?

Dapače, imamo sve preduvjete, kao i onaj najvažniji – vrhunske zdravstvene i akreditirane klinike. Inače, temelji zdravstvenog turizma u Hrvatskoj u obliku organiziranog turizma postavljeni još davne 1686. godine osnivanjem Higijeničkog društva na otoku Hvaru.

Više oko potencijala zdravstvenog turizma, kao i rješenjima, saznajte u razgovoru s Ognjenom Bagatinom, CEO Poliklinike Bagatin, koji se nalazi u prilogu.

INTERVJU / OGNJEN BAGATIN, POLIKLINIKA BAGATIN: ZDRAVSTVENI TURIZAM MOŽE I MORA BITI JEDNO OD RJEŠENJA PO PITANJU SEZONALNOSTI

ENG / / / POLYCLINIC BAGATIN IS AGAIN AMONG THE FINALISTS FOR IMTJ, THIS YEAR EVEN IN TWO CATEGORIES

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN