Porezna inspekcija kreće u nadzor Adventa u cijeloj Hrvatskoj

Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune...

Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje, zaključak je Porezne uprave.

Sukladno tome u svojem priopćenju obavještavaju porezne obveznike da će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom još intenzivnije provoditi nadzore fiskalizacije tijekom Adventa i predstojećih blagdana na cijelom području Republike Hrvatske. 

Kako ističu iz Porezne uprave, nadzori fiskalizacije obavljat će se u razdoblju od 5. do 11.12.2019. godine, dok će nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost: 

– G 47.7 – Trgovina na malo ostalom robom u specijaliziranim prodavaonicama, – G 47.8 – Trgovina na malo na štandovima i tržnicama, – I 56 – Djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića i – N 77.11 – Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

Naslovna fotografija: ShenXin, Pixabay.com

Povezane vijesti: