Portal Turističke priče slavi rođendan: Iza nas je dvije godine i 2849 turističkih priča

Turistički lifestyle portal - www.turistickeprice.hr

Autor:  Mirjam Jukić

26. travnja 2022.

Prije dvije godine službeno je pokrenut lifestyle turistički portal -  Turističke priče koje u ovom trenutku imaju bazu od 2849 objavljenih turističkih priča, vijesti i blogova.

U masi internet portala sličnog sadržaja izdvaja nas činjenica kako smo jedini turistički news portal s dnevno minimalno četiri turističke vijesti ili priče iz Hrvatske.

Sadržaj se stvara svakodnevno i čini nas redakcija sačinjena od novinara te blogera koji nam se stalno priključuju i obogaćuju naš sadržaj.

Također posebnost ovog portala je i činjenica kako poseban naglasak dajemo na kontinentalni turizam te smo stvorili najviše priča o kontinentalnim destinacijama u Hrvatskoj i naša baza tekstova je najveća baza sadržaja o hrvatskih turističkim destinacijama i to podjednako zastupljenim obalnim i kontinentalnim destinacijama.

Naši čitatelji većinom su žene (61.4 % žene, 38,6 % muškarci). Ovaj podatak potvrđuje uvriježeno mišljenje kako o budžetima u kući najviše odlučuju žene, pa tako i o putovanjima. Našim muškim čitateljima dajemo priliku da do idućeg rođendana poprave statistiku. Na društvenim mrežama situacija je ista i ovdje nas najviše prate žene, koje više čitaju i prate putovanja.

Najviše čitatelja imamo u dobi od 25 do 34 godine, a odmah za ovom dobnom skupinom slijede oni od 35 do 44 godine. Što odgovara i dobi putnika odnosno turista jer upravo ova životna dob najviše putuje.

 

Price

"Od ideje do realizacije je dalek i trnovit put. To svi znaju koji se okušali u poduzetništvu te koji i dalje razvijaju svoje poduzetničke priče. A pogotovo u izrazito kompetitivnom tržištu kao što je medijsko tržište. Zato sam iznimno ponosan što su oba portala, hrturizam.hr i turistickeprice.hr, održiva i kako se stabilno i kvalitetno razvijaju iz godine u godinu. Portal Turističke priče ima 2849 turističkih priča iz Lijepe i naše - to je najveće bogatstvo, a baza se širi iz dana u dan. Osim što je portal namijenjen promociji Hrvatske kao turističke destinacije, drago nam je da ima i sve više stranih čitatelja, te tako ispunjavamo dva primarna cilja: promocija našeg turizma prema domaćim gostima, kao i stranima na emitivnim tržištima." ističe Goran Rihelj, osnivač portala HrTurizam i Turističke priče.

Najviše čitatelja iz Hrvatske, slijede SAD, Njemačka i Slovačka

Najviše naših čitatelja dolazi iz Hrvatske (75,77%), a po čitanosti u ove dvije godine slijede ih Sjedinjene Američke Države, Njemačka i na četvrtom mjestu Slovačka. Slijede Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Poljska, Austrija pa Čehoslovačka.

Najviše se čita sadržaj na hrvatskoj jeziku preko 60 posto ukupnog broja klikova odlazi na hrvatski jezik (62,36%), a drugi jezik po čitanosti na našem portalu je sadržaj na engleskom, slijedi njemački, slovački, slovenski i poljski. Podsjećamo sadržaja portala Turističke priče možete čitati na 15 jezika.

Najviše ste pretraživali izlete oko Zagreba, putovanja na more, prijedloge za vikend i vjenčanja na otvorenom.

Hvala Vam na povjerenju i čitanju, ukoliko imate priču za nas pošaljite nam ju na price@turistickeprice.hr. Hvala našim poslovnim partnerima na povjerenju i što zajedno s nama kreiraju zanimljive priče iz svojih destinacija. Ukoliko želite biti naš bloger javite nam se na blog@turistickeprice.hr.

Veselimo se novim pričama u našoj trećoj godini u koju smo danas zakoračili.

Upoznajte Lijepu našu uz Turističke priče www.turistickeprice.hr

Mirjam Jukić, glavna urednica portala Turističke priče

Autor:  Mirjam Jukić

26. travnja 2022.