Portal Turističke priče slavi treću godinu postojanja: Napisano gotovo 4000 turističkih priča

Pričajte priče s nama. Turističke priče

Autor:  Mirjam Jukić

26. travnja 2023.

Naš portal Turističke priče od jutros je trogodišnjak. Treći rođendan prilika je da sumiramo do sada učinjeno i najavimo što vas očekuje na web lokaciji www.turistickeprice.hr u idućoj godini. 

U tri godine na ovoj adresi ispričano vam je 3925 turističke priče najviše o hrvatskim destinacijama čime se možemo pohvaliti kako smo mjesto na kojem možete pronaći najviše informacija o destinacijama Lijepe naše. I to ne samo o obali, koja je perjanica našeg turizma, nego i o kontinentu koje je kod nas zapravo jednako zastupljen što je rijetkost u hrvatskim medijima.

Za nas je i kontINent uvijek IN što su prepoznali i naši čitatelji koji rado čitaju turističke priče iz cijele Hrvatske. Naći ćete na ovoj adresi i vijesti iz svjetskih turističkih destinacija, no ovakve vijesti čine tek 5 % ukupnog sadržaja našeg portala.

Vizija je prije tri godina bila upravo ispričati turističke priče iz svakog kutka naše Domovine i u tome smo možemo zadovoljno reći uspjeli. Jesmo li napisali sve priče? Sigurno nismo jer što bismo radili u vremenu koje je pred nama. Jesmo li napisali priče o većini destinacija? Hrabro bih se usudili reći da jesmo i da su rijetka ona mjesta koja se bave turizmom, a da o njima nije zapisana koja rečenica.

Tp price vijesti

Ako smo nešto propustili onda vas molimo da nam se javite i ispričate nam svoju priču. Rado ćemo je prenijeti našim čitateljima od kojih polovina čitaju priče na hrvatskom jeziku (53%), zatim njih 16 posto na engleskom jeziku, a sijede čitatelji koji čitaju priče na njemačkom, poljskom, slovačkom češkom, slovenskom, talijanskom, mađarskom, nizozemskom, španjolskom te ruskom jeziku. Portal je automatski preveden na 15 jezika čime smo i jedini medij koji priče o hrvatskim destinacijama plasira na 15 govornih područja uz naravno hrvatski jezik.

U masi internet portala sličnog sadržaja izdvaja nas činjenica kako smo uz našeg starijeg brata stručni turistički portal HrTurizam.hr jedini turistički news portal s dnevno minimalno četiri vijesti ili priče. Sadržaj se stvara svakodnevno, a proizvodi ga redakcija sačinjena od pet novinara te naših dragih kolega blogera koji nam se stalno priključuju i obogaćuju naš sadržaj.

Rođendan je prilika i za zahvaliti se našim partnerima koji zajedno s našom malom redakcijom stvaraju i pričaju najbolje turističke priče.

Veliki tata Google odavno je prepoznao naš sadržaj kao relevantan pa se možemo pohvaliti kako ćete nas najčešće pronaći kada googlate informacije o destinacijama koje želite posjetiti i nadamo se kako vam naše priče pomažu u odabiru savršenog putovanja.

Za kraj od srca se želimo zahvaliti vama - našim čitateljima jer bez vas naš trogodišnjak ne bi imao kome pričati priče. Rastemo i putujemo zajedno. Hvala vam na tome!

Vaši Mario, Gordana, Adrijana, Goran i Mirjam

Autor:  Mirjam Jukić

26. travnja 2023.